07:11:45Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Kvinne drapsmistenkt: Nå er politiet ferdig med badstue-etterforskningen
10. august kl 12:29av Ørjan Torheim

FOTO: Marita Aarekol (arkiv)

I mars ble det kjent at Sør-Vest politidistrikt mistenker en kvinne i 50-årene for drap. Bakgrunnen er at en jevnaldrende mann ble funnet død i en badstue på gårdseiendommen hennes i Sveio sommeren 2017.


For to år siden fant kvinnen sin ektemann (35) død i den samme badstuen. Den saken er henlagt.


Kvinnen nekter skyld og mener begge dødsfallene må skyldes selvmord.


Nå er saken om det siste dødsfallet ferdig etterforsket, bekrefter politiadvokat Marte Engesli Lysaker overfor BT. Hun omtaler etterforskningen som tidkrevende og omfattende, blant annet med flere avhør tatt i Tyskland av tysk politi.


- Det gjelder personer med tilknytning til både mistenkte og avdøde.


- Har det første dødsfallet vært del av den nye etterforskningen?


- Kvinnen er ikke mistenkt for det første dødsfallet, som er en henlagt sak. Men vi har sett hen til den første saken, sier Lysaker, som ikke vil utdype hva hun mener med det.


Hun vil heller ikke si om drapsmistanken er styrket eller svekket gjennom etterforskningen.


Lysaker skal sende saken til statsadvokaten med politiets innstilling, men sier det vil ta noe tid. En innstilling kan anbefale tiltale eller at en sak henlegges.


- Når den tid kommer vil jeg heller ikke kunne si noe om hva jeg har innstilt på.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 29 min av Anne Elin Hovden

  Ikke brann på Varåsen


  I 06.30-tiden melder 110-sentralen at lynnedslaget på Nedre Varåsen på Os ikke forårsaket brann, men at det var en del svidde ledninger. I tillegg ble deler av takkontruksjonen svidd.  


 • 05:55 av Anne Elin Hovden

  Lynnedslag i to hus på Os


  FOTO: Skjermdump: lyn.met.no

  Det oppstod brann i taket på en enebolig på Berge på Os etter et lynnedslag, og det er meldt om åpne flammer.  Da BT kontaktet 110-sentralen 05.50 var brannvesenet akkurat kom frem. I følge 110-sentralen skal lynnedslaget ha forårsaket en del svidde kontakter, og det oppstod også brann ved strøminntaket til huset. Alle personene i huset skal ha kommet seg ut.


  Klokken 06.05 opplyser operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt at det ikke lenger er observert flammer i huset.


  Like over klokken 6 fikk 110-sentralen melding om enda et branntilløp på Os etter tordenbygene. Det skal være røykutvikling fra et tak i Nedre Varåsen, og det var de som bodde i huset som meldte fra. Her er brannvesenet nå på vei.


  Klokken 06.10 melder vaktkommandør Tore Fanebust ved 110-sentralen at brannen på Berge er slukket.


  Ingen ble skadet i brannen, og alle beboerne er gjort rede for.


  Klokken 06.15 melder Vest politidistrikt at det ikke er observert flammer fra Varåsen.


  I følge vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg på Vervarslinga på Vestlandet begynte tordenværet å bygge seg opp ute i havet sent i går kveld, og beveget seg inn mot land. Senteret for tordenværet har beveget seg sør for Bergen og vil bevege seg videre innover i landet.  


  - Jeg våknet selv av tordenværet i morges, det ble min vekkerklokke, sier meteorologen, som lover at de verste tordenbygene vil gi seg utover ettermiddagen.  • i går15:32 av Paul Andre Sommerfeldt

  Værfaste på Jostedalsbreen


  Hovedredningssentralen Sør-Norge melder at to personer fra Belgia er værfaste på Jostedalsbreen. Det skal være dårlig vær i området. 


  Ifølge HRS vil de to bli tatt ut i morgen ved hjelp av bakkemannskaper. HRS skriver på Twitter at belgierne har etablert en nødbivuakk og klarer seg fint.  • i går12:30 av Hilde Heian

  Tysk turist falt i fossen i Åkrafjorden


  Redningshelikopter og nødetatene var på vei til Langfoss i Åkrafjorden etter å ha fått melding om at det var flere som hadde falt i fossen.


  - Det var ganske dramatisk, og vi sendte politi, dykkere, redningshelikopter og helsepersonell. Men så kom det melding om at alle hadde kommet seg opp igjen, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sør-Vest politidistrikt. 


  Politi og helsepersonell er på vei til fossen som ligger på sørsiden av Åkrafjorden for å undersøke hva som har skjedd, og sjekke tilstanden til dem som havnet i fossen.


  - Vi vet ikke hvor mange det er og hvorfor dette skjedde, men det er dårlig vær og kan være glatt i området, sier operasjonslederen som først ble varslet klokken 12.06. Klokken 12.21 kom beskjeden om at alle var trygt på land igjen.


  Ifølge Haugesunds Avis skal det ha vært én person i et tysk turfølge som falt i vannet. De er tatt hånd om av politi og helse på Åkrafjordtunet. 
 • i går10:28 av Hilde Heian

  Tatt på fersken etter å ha tent bål i drivhus


  Da personalet i en barnehage på Storetveit kom på jobb torsdag morgen, oppdaget de tre personer som hadde overnattet i barnehagens drivhus.


  - De hadde tent et lite bål inne i drivhuset, men det er ikke gjort skadeverk, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.


  En kvinne i midten av 30-årene, en mann i slutten av 20-årene og en kar i midten av 40-årene skal være kjent for politiet fra før. 


  De var fremdeles i drivhuset da politiet kom frem til barnehagen, og er bortvist fra stedet og anmeldt.  


    


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende