02:14:40Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Kvinne drapsmistenkt: Nå er politiet ferdig med badstue-etterforskningen
10. august kl 12:29av Ørjan Torheim

FOTO: Marita Aarekol (arkiv)

I mars ble det kjent at Sør-Vest politidistrikt mistenker en kvinne i 50-årene for drap. Bakgrunnen er at en jevnaldrende mann ble funnet død i en badstue på gårdseiendommen hennes i Sveio sommeren 2017.


For to år siden fant kvinnen sin ektemann (35) død i den samme badstuen. Den saken er henlagt.


Kvinnen nekter skyld og mener begge dødsfallene må skyldes selvmord.


Nå er saken om det siste dødsfallet ferdig etterforsket, bekrefter politiadvokat Marte Engesli Lysaker overfor BT. Hun omtaler etterforskningen som tidkrevende og omfattende, blant annet med flere avhør tatt i Tyskland av tysk politi.


- Det gjelder personer med tilknytning til både mistenkte og avdøde.


- Har det første dødsfallet vært del av den nye etterforskningen?


- Kvinnen er ikke mistenkt for det første dødsfallet, som er en henlagt sak. Men vi har sett hen til den første saken, sier Lysaker, som ikke vil utdype hva hun mener med det.


Hun vil heller ikke si om drapsmistanken er styrket eller svekket gjennom etterforskningen.


Lysaker skal sende saken til statsadvokaten med politiets innstilling, men sier det vil ta noe tid. En innstilling kan anbefale tiltale eller at en sak henlegges.


- Når den tid kommer vil jeg heller ikke kunne si noe om hva jeg har innstilt på.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Erlend Langeland Haugen
  i går14:20

  Brann i Nubbebakken slukket


  Brannen i eneboligen i Nubbebakken er slukket, melder politiet. De opplyser at det er brukt vinkelsliper i forbindelse med arbeid på huset, og at gnister fra den kan ha forårsaket brannen i kledningen på huset.


 • av Erlend Langeland Haugen
  i går14:14

  Rykker ut etter melding om brann


  Brannvesenet har rykket ut til Nubbebakken i Bergen etter melding om brann i en enebolig.


  - Vi har akkurat fått brannvesenet på stedet. Det er litt røyk i huset, og varme i kledningen i en vegg. Mannskapene begynner å rive den for å komme til og se hvor varmen er, sier Ole Jacob Hartvigsen ved 110-sentralen.


  Politiet melder at alle personene i huset har kommet seg ut. Brannvesenet mener røykutviklingen har sammenheng med arbeid med å legge et dekke på en terrasse. Det er ikke sett åpne flammer.


 • av Hilde Heian
  i går10:55

  Mann funnet omkommet i Norheimsund


  Norvald Gamlem (74)  fra Norheimsund, som ble meldt savnet i går, er funnet omkommet i Movatnet i Norheimsund.


  Det er ingen grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med dødsfallet til 74-åringen, opplyser politiet.


  Pårørende er varslet.


 • av Marianne Nilsen
  i går06:31

  Mann fortsatt savnet i Norheimsund  Mandag ettermiddag ble en mann i 70-årene meldt savnet i Norheimsund etter at han ikke møtte opp til en avtale.


  - Det var en venn som skulle gå tur med mannen, som meldte han savnet. Han møtte ikke opp til avtalt tid, sier operasjonsleder Per Algrøy.


  Politiet fikk meldingen i 14-tiden. Politi og mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og Norske Redningshunder søkte etter mannen i går og i natt, uten funn. 


  - Vi har vært på mannens bopel, og i området der mannen bor. Vi setter i gang et større søk når det blir lyst, sier Algrøy.


 • av Liv Solli Okkenhaug
  mandag22:15

  Savnet kvinne funnet


  Kvinnen som var savnet i området ved Garen i Hardanger er funnet i god behold. Hun har noe skader i en fot, og blir tatt hånd om av helsepersonell. Redningsmannskaper leter fortsatt etter en mann i 70-årene som er savnet i Norheimsund.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende