11:45:43Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Sovnet fra maten, brannvesenet kontrollerer
09. august kl 20:02av Linnea Skare Oskarsen

En mann hadde sovnet under matlaging på i Holmedalen på Askøy. Han ble vekket og berget ut av en nabo som hørte røykvarsleren og merket røyklukt. Det melder 110-sentralen på Twitter klokken 19.47, torsdag kveld. 


Nødetatene er på stedet like før klokken 20. Situasjonen skal være under kontroll. 


– Naboen gjorde en kjempejobb med å få ham ut. Brannvesenet fikk slått av ovnen og tatt ut maten, sier Sigbjørn Villanger, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland.


Mannen skal ha fått i seg røyk og blir tilsett av helsepersonell. Politiet undersøker på stedet, 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 22 min av Ørjan Torheim

  Båteier ved Marineholmen ble vekket av jolletyv. Nå har 27-åring mye å svare for.


  En 27 år gammel mann kan i dag bli satt i varetekt, siktet for fem-seks tilfeller av biltyverier og forsøk på båttyveri i sommer. Han møtte i Bergen tingrett i 10-tiden i dag.


  Ifølge politiet er dette samme mann som en natt i slutten av juli løsnet en jolle fra en større båt ved Marineholmen i Bergen. Eieren våknet imidlertid, og han holdt øye med tyven til politiet kom.


  Politiadvokat Øivind Bjørkås sier mannen har en lang rekke forhold å svare for også fra tidligere. De siste forholdene, som er grunnlaget for fredagens rettsmøte, er knyttet til Bergen og Askøy.


 • 09:59 av Marita Ramsvik

  Bilbrann på Sveio


  Sveio brannvesen kjører ut på en melding om en bilbrann i Valevåg. Alle passasjerer skal være ute av bilen, og ingen skal ha kommet til skade. 


  Ifølge Sør – Vest politidistrikt sin twittermelding skal bilen ha kjørt i den undersjøiske tunnellen i Stord. Passasjerene merket at noe var galt, og klarte å komme seg ut av tunnelen og parkert bilen før den begynte å brenne


  Brannvesenet jobber med å slukke brannen nå.


 • 06:42 av Anne Elin Hovden

  Ikke brann på Varåsen


  I 06.30-tiden melder 110-sentralen at lynnedslaget på Nedre Varåsen på Os ikke forårsaket brann, men at det var en del svidde ledninger. I tillegg ble deler av takkontruksjonen svidd.  


 • 05:55 av Anne Elin Hovden

  Lynnedslag i to hus på Os


  FOTO: Skjermdump: lyn.met.no

  Det oppstod brann i taket på en enebolig på Berge på Os etter et lynnedslag, og det er meldt om åpne flammer.  Da BT kontaktet 110-sentralen 05.50 var brannvesenet akkurat kom frem. I følge 110-sentralen skal lynnedslaget ha forårsaket en del svidde kontakter, og det oppstod også brann ved strøminntaket til huset. Alle personene i huset skal ha kommet seg ut.


  Klokken 06.05 opplyser operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt at det ikke lenger er observert flammer i huset.


  Like over klokken 6 fikk 110-sentralen melding om enda et branntilløp på Os etter tordenbygene. Det skal være røykutvikling fra et tak i Nedre Varåsen, og det var de som bodde i huset som meldte fra. Her er brannvesenet nå på vei.


  Klokken 06.10 melder vaktkommandør Tore Fanebust ved 110-sentralen at brannen på Berge er slukket.


  Ingen ble skadet i brannen, og alle beboerne er gjort rede for.


  Klokken 06.15 melder Vest politidistrikt at det ikke er observert flammer fra Varåsen.


  I følge vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg på Vervarslinga på Vestlandet begynte tordenværet å bygge seg opp ute i havet sent i går kveld, og beveget seg inn mot land. Senteret for tordenværet har beveget seg sør for Bergen og vil bevege seg videre innover i landet.  


  - Jeg våknet selv av tordenværet i morges, det ble min vekkerklokke, sier meteorologen, som lover at de verste tordenbygene vil gi seg utover ettermiddagen.  • i går15:32 av Paul Andre Sommerfeldt

  Værfaste på Jostedalsbreen


  Hovedredningssentralen Sør-Norge melder at to personer fra Belgia er værfaste på Jostedalsbreen. Det skal være dårlig vær i området. 


  Ifølge HRS vil de to bli tatt ut i morgen ved hjelp av bakkemannskaper. HRS skriver på Twitter at belgierne har etablert en nødbivuakk og klarer seg fint. Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende