00:07:35Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
NRK: Aktivister arresterte i Israel
30. juli kl 12:21av Christian Nicolaisen

Fiskebåten «Kårstein» ble søndag stanset av israelske myndigheter. Båten, med blant andre SV-representant Mikkel Grüner om bord, hadde blant annet som mål å oppheve myndighetenes blokade av den palestinskdominerte byen Gaza.


Ifølge NRK er til sammen 22 personer nå anholdt og fengslet av israelsk politi.


«Kårstein» la fra kai i Bergen i mai i år, og satte snuten mot Gazastripen. Andre båter fra andre land er også en del av aksjonen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Pål Andreas Mæland
  16 min

  Beruset mann slo mot forbipasserende


  Politiet melder lørdag kveld at det pågrep en 23 år gammel mann som skal ha slått etter forbipasserende og laget kvalm på 7-Eleven i Vestre Torggate. Mannen ble kjørt legevakt for klarering drukkenskapsarrest, fordi politiet mener han er ute av stand til å ta vare på seg selv.


  23-åringen blir anmeldt for ordensforstyrrelse. Politiet opplyser at han er kjent for politiet fra tidligere. • av Rune Christophersen
  i går22:04

  Amerikansk marine bekrefter at de hadde offiser om bord


  SANK: Slik ligger KNM «Helge Ingstad» etter kollisjonen med et tankskip i forrige uke.
  SANK: Slik ligger KNM «Helge Ingstad» etter kollisjonen med et tankskip i forrige uke.
  FOTO: FORSVARET

  Den amerikanske marinen bekrefter at det var en amerikansk utvekslingsoffiser om bord på KNM «Helge Ingstad» da fregatten kolliderte.


  Offiseren deltok i et militært utvekslingsprogram mellom USA og 20 andre stater. BT kjenner til at offiserens rolle er tema i politiets etterforskning.


  - Av hensyn til personvernet kan vi ikke identifisere offiserens navn, skriver presseoffiser Kyle Raines i den amerikanske marinestyrken for Europa og Afrika (US 6th Fleet) i en epost.


  Fredag kveld bekreftet også det norske Forsvarsdepartementet at det var en amerikansk offiser om bord.


 • av Pål Andreas Mæland
  i går21:09

  To bilførere mistenkt for ruskjøring


  Politiet i Bergen har lørdag stanset og beslaglagt førerkortet til to bilister i to ulike hendelser. Begge er mistenkt for å kjøre bil i ruset tilstand.


  Den siste ble stanset på Engen klokken 19.57, og er en mann i 60-årene. Tidligere på dagen ble en kvinne i 30-årene stanset i Nipedalen. Hun er anmeldt og har avgitt blodprøve. • av Marita Ramsvik
  i går16:11

  Slåsskamp i Fana-området


  På lørdag ettermiddag fikk politiet inn en melding om flere personer som sloss utenfor en skole i Fana-området. Politiet rykket ut til stedet, noe som resulterte i at flere personer løp fra plassen. 


  – Vi sendte tre patruljer til stedet. Da de kom frem løp det ungdommer i alle retninger, men vi fikk kontroll på noen av dem. Noen er mindreårige, sier Stein Rune Halleraker fra Vest politidistrikt. 


  Ifølge Halleraker ble ingen personer skadet. 


 • av Arne Edvardsen
  i går12:06

  18-åring omkom, autovernet holdt ikke dagens standard


  OMKOM: En 18-åring omkom i ulykken på Husnes i desember i fjor. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe konkluderer nå med at autovernet ikke holdt dagens standard.
  OMKOM: En 18-åring omkom i ulykken på Husnes i desember i fjor. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe konkluderer nå med at autovernet ikke holdt dagens standard.
  FOTO: FOTO: Anders Totland/Sunnhordland (arkiv)

  – I denne ulykken avviste ikke rekkverket bilen, slik det skal, sier Terje Vidar Hoel, seniorrådgiver i Statens vegvesen til NRK Hordaland.


  Natt til 27. desember 2017 mistet en 18 år gammel mann livet da bilen han var passasjer i fikk skrens og havnet i autovernet på Opsangervegen ved Husnes i Kvinnherad. Den 18 år gamle sjåføren mistet kontrollen på et sted der veien hadde en åpning i autovernet. Sjåføren ble selv kritisk skadet i ulykken.


  «Bilen dreier noe, og går sidelengs inn i autovern-avslutningen på andre side av åpningen», heter det i ulykkesrapporten som NRK har fått tilgang til.


  Ifølge Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe er det ikke utenkelig at det fatale utfallet kunne ha vært forhindret om rekkverket hadde vært i samsvar med dagens standard.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende