00:11:44Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Arbeidsulykke i Bremanger: Mann er lettere skadd
28. juli kl 12:34av Maria Rud Halvorsen


Klokken 11.30 i dag meldte Helse Førde på Twitter at det har skjedd en ulykke med en anleggsmaskin ved Dyrstad i Bremanger kommune. 


Anleggsmaskinen veltet med fører på innsiden. Mannen i 30-årene er lettere skadd og sendt til Førde Sentralsjukehus med helikopter. Operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt sier til
VG at anleggsmaskinen veltet i et steinbrudd ved Dyrstad. Føreren ble med maskinen et stykke ned steinbruddet, men kom seg ut på egenhånd.


- Vi skal ta noen avhør, så varsler vi Arbeidstilsynet, sier operasjonslederen til VG. Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Per Willy Lindberg
  i går17:03

  Drøftet drapssaken i politirådet


  POLITIRÅDET: Byrådsleder Harald Schjelderup (t.v.) møtte Olav Valland og andre ledere i Vest politidistrikt i politirådet onsdag.
  POLITIRÅDET: Byrådsleder Harald Schjelderup (t.v.) møtte Olav Valland og andre ledere i Vest politidistrikt i politirådet onsdag.
  FOTO: Tor Høvik

  Onsdag møtte ledelsen i politiet byrådsleder Harald Schjelderup og andre sentrale politikere i politirådet. Der snakket de om drapssaken fra Solheimsviken.


  - Bergen kommune følger opp de pårørende og venner av avdøde, sier byrådsleder Harald Schjelderup. 


  Han er tydelig på at Bergen ikke har et gjengproblem. Peter Frølich, stortings​representant for Høyre, sa tirsdag til BT at han kjenner til at flere sentrale aktører i kriminelle gjenger i Oslo har flyttet til Bergen den seinere tid.


  Han frykter Bergen kan få et gjengproblem.


  - Politiet er tydelig på at det ikke er grunn til å uroe seg for at det utvikler seg lovløse gjenger i Bergen, sier Schjelderup.


 • av Hilde Heian
  i går09:53

  Kvinne døde etter å ha blitt angrepet i Haugesund


  ÅSTEDET: Krimteknikere arbeidet åstedet tirsdag.
  ÅSTEDET: Krimteknikere arbeidet åstedet tirsdag.
  FOTO: Kjell Bua / NTB Scanpix

  En mann er siktet for drap, etter at kvinnen, som ble angrepet på en gravlund i Haugesund i går, døde, opplyser politiet.


  Kvinnen, som ble funnet livstruende skadet på Vår Frelsers gravlund, ble natt til onsdag erklært død.


  De nærmeste pårørende er varslet.


  - Politiet kan bekrefte at kvinnen er i 60-årene, sier politiadvokat Marte E. Lysaker.


  Mannen i 40-årene, som i går ble pågrepet på åstedet, er nå siktet for drap. Han vil etter planen bli avhørt i løpet av dagen.


  - Det er ingenting som tilsier at fornærmede og siktede hadde en relasjon, opplyser Lysaker.


  I en pressekonferanse tirsdag, fortalte politiet at de hadde kontroll på en øks som de knytter til angrepet.


  Politiet skriver i en pressemelding at de etterforsker saken videre med full styrke. Det ble gjort en rekke vitneavhør tirsdag kveld, og dette arbeidet fortsetter i dag. Politiet er interessert i å komme i kontakt med folk som har opplysninger knyttet til hendelsen, og tar imot informasjon på telefon 02800.

 • av Hilde Heian
  i går09:47

  Kvinne død etter å ha blitt angrepet i Haugesund


  En mann er siktet for drap, etter at en kvinne døde etter å ha blitt angrepet i nærheten av en gravlund i Haugesund i går, opplyser politiet.


  Det blir nå innkalt til pressekonferanse i forbindelse med den nye utviklingen i saken, skriver politiet i en pressemelding.


 • av Tonje Elisabet Aursland
  tirsdag20:48

  Se opp for falske brannmenn


  110-sentralen i Hordaland og Vest politi distrikt har fått melding om at falske brannmenn forsøker å selge brannvarslingsutstyr i Kråkenes-Bønes området. Bergen brannvesen understreker at det er ingen fra brannvesenet som er ute på slikt oppdrag. Publikum oppfordres til å kontakte politiet hvis de ser disse personene. 


 • av Ingrid Fredriksen
  tirsdag13:57

  Vil fengsle drapsdømt i to år og tre måneder for vold


  VOLD: Kvinnens bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre Meyer, aktor Øivind Rune Bjørkås og 43-åringens forsvarer Torbjørn Sognefest.
  VOLD: Kvinnens bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre Meyer, aktor Øivind Rune Bjørkås og 43-åringens forsvarer Torbjørn Sognefest.
  FOTO: Eirik Brekke

  Tor Helge Flaten ble dømt til 18 års fengsel for det såkalte Åsane-drapet i 2000. Mandag sa 43-åringen seg skyldig i en ny voldssak. Han har nå fått nytt navn.


  43-åringen skal ha satt seg over kvinnen og slått henne gjentatte ganger i ansiktet. Han holdt henne også rundt halsen, ifølge tiltalen. Kvinnen ble hardt skadd av volden.


  Aktor Øivind Rune Bjørkås la tirsdag ned påstand om ubetinget fengsel i to år og tre måneder.


  Aktor ba om høyere straff enn han ellers ville gjort, fordi volden ble begått i prøvetiden etter løslatelsen.


  – Hadde tilståelsen noe å si for påstanden?


  – Det er tillagt vekt, ja. Men tilståelsen kom etter en god stund, og det hadde sånn sett ikke så mye å si for oppklaringen av saken, sier Bjørkås til BT.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende