20:32:29Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Politiet om drapssiktet mor og sønn: - De to bør ikke snakke sammen
13. juni kl 11:54av Ørjan Torheim

DØDE: En 21 år gammel mann ble funnet død på bakken utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen fredag 23. mars i år. Den drapssiktede mannen og hans mor bodde i syvende etasje. I leiligheten ble det blant annet funnet blodspor og knust glass.
DØDE: En 21 år gammel mann ble funnet død på bakken utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen fredag 23. mars i år. Den drapssiktede mannen og hans mor bodde i syvende etasje. I leiligheten ble det blant annet funnet blodspor og knust glass.
FOTO: Bjørn Erik Larsen (arkiv)

En mann (21) og hans mor i 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på mannens jevnaldrende kamerat i Fyllingsdalen.


Kameraten ble funnet død utenfor en høyblokk nær kjøpesenteret Oasen fredag 23. mars i år.


Moren og sønnen ble pågrepet etter tre dager. Siden har de sittet i varetekt. Onsdag morgen ba politiet om fengsling i åtte uker til for begge, med brev- og besøksforbud i hele perioden.


Noen timer seinere avgjorde retten at moren skal holdes i fire uker til - halvparten av tiden politiet ønsket. Sønnen fikk åtte uker, fire av dem med brev- og besøksforbud, opplyser politiet.


Sønnen er i Bergen fengsel, moren sitter i et fengsel i Oslo. Dit ble hun flyttet for at hun og sønnen ikke skal kunne snakke sammen. Og slik vil politiet fortsatt ha det, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.


- Vi venter analysesvar på en god del undersøkelser. Når svarene kommer, må de siktede avhøres om dette. Av hensyn til etterforskningen bør ikke de to snakke sammen, sier Høyland.


Forsvarer Kaj Wigum opplyser at moren motsatte seg mer varetekt. Sønnen sa seg enig i at retten kunne avgjøre spørsmålet uten at han selv møtte i retten.


Aktor Inger-Lise Høyland og morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, i Bergen tingrett onsdag. Den siktede kvinnen var på videolink fra en rettssal i Oslo.
Aktor Inger-Lise Høyland og morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, i Bergen tingrett onsdag. Den siktede kvinnen var på videolink fra en rettssal i Oslo.
FOTO: Ørjan Torheim

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 16:40 av Hilde Olsen Aalvik

  Seksåringen som var savnet er kommet til rette


  Gutten som ble meldt savnet fra Rudolf Steiner-skolen på Paradis i ettermiddag er nå funnet. Han er uskadd og i fin form, skriver politiet på Twitter. 


 • 16:16 av Hilde Olsen Aalvik

  Seksåring savnet fra Rudolf Steiner-skolen på Paradis


  En seks år gammel gutt med Downs syndrom er meldt savnet fra Steiner-skolen på Paradis. Han er iført gul regnjakke og blå regnbukse. 


  - Gutten ble meldt savnet klokken 14.15 fra skolen. Han var da sist sett en halvtime før, 13.45. Vi startet å lete ved skolen, og har nå satt inn en del ressurser som leter på familieadresser og steder han oppsøker, sier operasjonsleder Stein Rune Halleråker. 


  Gutten er ennå ikke funnet. 


  - Ingenting tyder på at han er utsatt for noe kriminelt eller at han selv har  utsatt seg for skade. Vi ønsker å finne ham så fort som mulig, og ber derfor publikum om å ta kontakt hvis de vet noe, sier Halleråker. 


  Politiet ber folk som har tips i saken om å ta kontakt på telefon 02800. 


 • i går12:16 av Paul Andre Sommerfeldt

  Stor vannlekkasje i Samnanger 


  FOTO: Samnanger brannvesen

  Brannvesenet har rykket ut til en større vannlekkasje i tekstilfabrikken til Samnanger fabrikker. 


  Ifølge vaktkommandør Jan Ove Haga i 110-sentralen skyldes lekkasjen at sprinkleranlegget har blitt utløst i løpet av natten.   - Det er ca 200 kvadratmeter gulvflate som er dekket av vann, med rundt 4 cm høyde på vannet. Vi er redde for at vannet skal gå gjennom taket, og spre seg til et større lager i etasjen under, sier Haga. 


  Brannvesenet er på stedet og har satt inn vannsugere og tørkevifter. 
 • i går06:28 av Paul Andre Sommerfeldt

  Kranglet og sloss ved Veiten   Én person ble pågrepet og satt i arresten etter krangel og slosskamp mellom flere personer ved Veiten i sentrum av Bergen natt til søndag. Politiet rykket ut til stedet rundt klokken 02.45. 


  Operasjonsleder Hans-Eirik Thue kan melde at det har vært mye folk i sentrum i natt, og en del uroligheter.   - Men det har gått ganske greit i forhold til hvor mye folk som var ute, sier Thue. 


 • i går06:21 av Paul Andre Sommerfeldt

  Laget krøll på bussen og stjal skilter  Politiet måtte natt til søndag rykke ut til en mann som laget problemer på en buss i Åsane. 


  - Han fikk tilbudet om å bli kjørt hjem til Arna, men begynte deretter å stjele skilter etter at politiet kom til stedet, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue. 


  Mannen er i 30-årene og ble brakt inn i arresten ettersom han ikke fulgte opp politiets tilbud. 


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende