10:19:24Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Politiet om drapssiktet mor og sønn: - De to bør ikke snakke sammen
13. juni kl 11:54av Ørjan Torheim

DØDE: En 21 år gammel mann ble funnet død på bakken utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen fredag 23. mars i år. Den drapssiktede mannen og hans mor bodde i syvende etasje. I leiligheten ble det blant annet funnet blodspor og knust glass.
DØDE: En 21 år gammel mann ble funnet død på bakken utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen fredag 23. mars i år. Den drapssiktede mannen og hans mor bodde i syvende etasje. I leiligheten ble det blant annet funnet blodspor og knust glass.
FOTO: Bjørn Erik Larsen (arkiv)

En mann (21) og hans mor i 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på mannens jevnaldrende kamerat i Fyllingsdalen.


Kameraten ble funnet død utenfor en høyblokk nær kjøpesenteret Oasen fredag 23. mars i år.


Moren og sønnen ble pågrepet etter tre dager. Siden har de sittet i varetekt. Onsdag morgen ba politiet om fengsling i åtte uker til for begge, med brev- og besøksforbud i hele perioden.


Noen timer seinere avgjorde retten at moren skal holdes i fire uker til - halvparten av tiden politiet ønsket. Sønnen fikk åtte uker, fire av dem med brev- og besøksforbud, opplyser politiet.


Sønnen er i Bergen fengsel, moren sitter i et fengsel i Oslo. Dit ble hun flyttet for at hun og sønnen ikke skal kunne snakke sammen. Og slik vil politiet fortsatt ha det, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.


- Vi venter analysesvar på en god del undersøkelser. Når svarene kommer, må de siktede avhøres om dette. Av hensyn til etterforskningen bør ikke de to snakke sammen, sier Høyland.


Forsvarer Kaj Wigum opplyser at moren motsatte seg mer varetekt. Sønnen sa seg enig i at retten kunne avgjøre spørsmålet uten at han selv møtte i retten.


Aktor Inger-Lise Høyland og morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, i Bergen tingrett onsdag. Den siktede kvinnen var på videolink fra en rettssal i Oslo.
Aktor Inger-Lise Høyland og morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, i Bergen tingrett onsdag. Den siktede kvinnen var på videolink fra en rettssal i Oslo.
FOTO: Ørjan Torheim

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • i går14:58 av Hilde Heian

  Stjal fra pub på Stord


  Både kassabeholdningen og alkohol ble stjålet fra en en pub i Sagvåg på Stord søndag kveld. Politiet ønsker tips på telefon 02800 om tyveriene som skjedde i åpningstiden, melder politiet på Twitter. 


 • i går09:52 av Per Willy Lindberg

  Mann må opereres etter vold på Voss


  Ved 03-tiden natt til søndag ble en mann utsatt for vold ved Shell-stasjonen på Voss. Han ligger nå på Haukeland universitetssykehus og skal opereres. Mannen er i 30-årene og har fått skader i ansiktet, trolig som følge av slag.


  - Vi ønsker å komme i kontakt med alle som var på Shell-stasjonen rundt 03-tiden natt til søndag. Noen har sett hva som skjedde, og vi ber dem ta kontakt med politiet slik at vi kan finne gjerningsmann, sier Håvard Skattum ved Voss lensmannskontor.


  Politiet på Voss har telefon 56 52 87 00 eller 02800.


 • søndag16:15 av Per Willy Lindberg

  Mann pågrepet etter brann i Os


  Søndag formiddag rykket nødetatene ut til Industrivegen i Os etter melding om brann. Det var røyk fra boligene i Vartun.


  Brannen ble raskt slukket, og politiet fikk tidlig mistanke om at noen hadde tent på. En mann ble pågrepet og satt i arrest.


  - Undersøkelser blir gjort og han skal avhøres, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.


 • søndag14:18 av Per Willy Lindberg

  Pirattaxisjåfør anmeldt for voldtektsforsøk


  Natt til søndag skal en kvinne ha satt seg inn i en pirattaxi i Bergen sentrum og kjørt mot Fana. Bilen ble ført av en mann. Like før klokken 03.00 fikk politiet melding om at hun skulle ha blitt forsøkt voldtatt av sjåføren.


  - En mann er pågrepet og sitter i arrest. Han er ennå ikke avhørt, sier politiadvokat Line Skjengen.


  Hun ønsker ikke å uttale seg om hvor og når mannen ble pågrepet.


 • søndag12:55 av Torunn Alice Aarøy

  Kjørte vinglete i sentrum 


  En mann i 20-årene er siktet for promillekjøring  søndag morgen. Han ble observert mens han kjørte i sentrum av Bergen. Da skal han  ha kjørt vinglete og vært oppå fortauskantene. Vitnet tok registreringsnummeret på bilen og ringte politiet. Deretter dro politiet hjem til mannen. 


  - Han fremsto beruset da vi tok kontakt rundt klokken 09.30 i dag, sier operasjonslede Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. 


  Mannen ble tatt med til legevakten for at politiet kunne sikre seg blodprøve. De har opprettet sak og tatt mannens førerkort.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende