08:57:05Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Politiet om drapssiktet mor og sønn: - De to bør ikke snakke sammen
13. juni kl 11:54av Ørjan Torheim

DØDE: En 21 år gammel mann ble funnet død på bakken utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen fredag 23. mars i år. Den drapssiktede mannen og hans mor bodde i syvende etasje. I leiligheten ble det blant annet funnet blodspor og knust glass.
DØDE: En 21 år gammel mann ble funnet død på bakken utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen fredag 23. mars i år. Den drapssiktede mannen og hans mor bodde i syvende etasje. I leiligheten ble det blant annet funnet blodspor og knust glass.
FOTO: Bjørn Erik Larsen (arkiv)

En mann (21) og hans mor i 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på mannens jevnaldrende kamerat i Fyllingsdalen.


Kameraten ble funnet død utenfor en høyblokk nær kjøpesenteret Oasen fredag 23. mars i år.


Moren og sønnen ble pågrepet etter tre dager. Siden har de sittet i varetekt. Onsdag morgen ba politiet om fengsling i åtte uker til for begge, med brev- og besøksforbud i hele perioden.


Noen timer seinere avgjorde retten at moren skal holdes i fire uker til - halvparten av tiden politiet ønsket. Sønnen fikk åtte uker, fire av dem med brev- og besøksforbud, opplyser politiet.


Sønnen er i Bergen fengsel, moren sitter i et fengsel i Oslo. Dit ble hun flyttet for at hun og sønnen ikke skal kunne snakke sammen. Og slik vil politiet fortsatt ha det, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.


- Vi venter analysesvar på en god del undersøkelser. Når svarene kommer, må de siktede avhøres om dette. Av hensyn til etterforskningen bør ikke de to snakke sammen, sier Høyland.


Forsvarer Kaj Wigum opplyser at moren motsatte seg mer varetekt. Sønnen sa seg enig i at retten kunne avgjøre spørsmålet uten at han selv møtte i retten.


Aktor Inger-Lise Høyland og morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, i Bergen tingrett onsdag. Den siktede kvinnen var på videolink fra en rettssal i Oslo.
Aktor Inger-Lise Høyland og morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, i Bergen tingrett onsdag. Den siktede kvinnen var på videolink fra en rettssal i Oslo.
FOTO: Ørjan Torheim

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Pål Andreas Mæland
  00:03

  Brann i seilbåt på Sotra


  Brannvesenet har slukket brannen i en seilbåt på Våge på Sotra natt til onsdag. Båten skal ha stått på land da den begynte å brenne. Seilbåten er på rundt 40 fot, melder 110-sentralen.


 • av Tonje Elisabet Aursland
  i går19:37

  Strømmen tilbake i sentrum


  Ca. klokken 20 i kveld fikk de siste mørklagte husstandene strømmen tilbake.


  Tidligere på ettermiddagen var det strømbrudd hos over 4700 BKK-kunder.


  Det var hovedsaklig abonnenter rundt Vågen og på Nordnes som var rammet.


  Årsaken var feil i en transformatorstasjon på Koengen.


  - Kundene som har fått strømmen tilbake kan oppleve litt blinking. Men ellers skal alt være i orden nå, opplyser kommunikasjonsrådgiver i BKK, Øystein Økland.


 • av Tonje Elisabet Aursland
  i går17:25

  Strømstans i deler av Bergen sentrum


  FOTO: BKK

  Klokken 17 tirsdag ettermiddag forsvant strømmen fra over 4700 kunder i Bergen sentrum. Det er hovedsaklig abonnenter rundt Vågen som er rammet.


  Årsaken er driftsforstyrrelse, opplyser BKK.


  FOTO: Jon Tufto

  Meny på Støletorget ble stengt og tømt for folk da strømmen gikk. Også Fløibanen fikk problemer.


  - Det er helt svart i korridorene og vi kjører bare det vi må. Det betyr at vi slipper av passasjerer på mellomstasjonene. Ellers står vi stille, opplyser administrerende direktør for Fløibanen, Anita Nybø.


  Hun sier det ikke er noe dramatikk i situasjonen fordi de vanligvis bare har mellom 50 og 60 påstigninger på denne tiden av døgnet.


  - Feilen har oppstått i en transformatorstasjon på Koengen. Denne stasjonen forsyner store deler av sentrum med strøm, sier kommunikasjonsrådgiver i BKK, Øystein Økland.


  Ved 18.40-tiden melder han at feilen er funnet og at det pågår omkopling i nettet.


  - Det betyr at kundene gradvis vil få strømmen tilbake. Vi har beregnet at samtlige vil ha strømmen tilbake ved 20-tiden, men det kan også skje tidligere eller senere, sier Økland.


 • av Karoline Risnes
  mandag16:05

  Brann i tomannsbolig på Laksevåg


  FOTO: Paul S. Amundsen

  Klokken 15.54 meldte 110 sentralen om brann i en tomannsbolig i Øvre Fyllingsveien på Laksevåg.


  To personer som oppholdt seg i huset skal ha kommet seg ut.


  - De blir tilsett av helse etter å ha blitt utsatt for røyk, sier Sigbjørn Villanger i Bergen brannvesen.


  Brannen skal ha startet på et kjøkken i første etasje i den ene delen av tomannsboligen. Brannvesenet jobber med å hindre brannen i å spre seg oppover og over i andre del av boligen. 


  Klokken 16.13 melder brannvesenet på Twitter at de har slått ned brannen på kjøkkenet og fortsetter etterslukking i resten av huset.


  - De har en stor og heftig jobb foran seg med å kontrollere ventilasjonsanlegget for å unngå spredning oppover i huset, sier Villanger til BT.


  Brannen er nå meldt slukket. Men etterslukking og kontroll fortsetter.


 • av Hilde Heian
  mandag11:02

  Plastbåt i brann


  Brannmannskaper fra Laksevåg stasjon har begynt slukkingen av brannen i en 18 fots plastbåt som ligger ved kai i Sandvikvegen på Straume.


  110-sentralen melder på Twitter at de har kontroll på stedet og at etterslukking pågår.


  Det ble først meldt at båten skulle være mellom 30 og 35 fot, og at den skulle ligge i Sandviken i Bergen, men disse opplysningene viste seg ikke å stemme.Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende