17:21:01Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Politiet: - Godstog antente flere branner
30. mai kl 05:15av Ørjan Torheim

SVIDD: Slik så det ut i terrenget flere steder langs toglinjen.
SVIDD: Slik så det ut i terrenget flere steder langs toglinjen.
FOTO: Foto: Voss brannvern

I 03-tiden i natt meldte brannvesen og politi om flere branner langs Bergensbanen i Voss-området. Ifølge politiet var brannene antent av et godstog.


110-sentralen i Hordaland meldte noe seinere at brannene var slokket - og at jernbanesporet skulle sjekkes fra Dale til «langt forbi Voss i retning Mjølfjell».


- Vi har slokket minst ti branner mellom Voss stasjon og Ygre. Brannene har vært av ulikt omfang. Vi har etterslokket og dynket. Nå skal vi inspisere langs linjen så langt det er farbar vei, det vil si helt opp til Upsete. Både biler og en vannvogn blir med på inspeksjonen, sier Geir Ove Pedersen, varabrannsjef på Voss.


Det ble rykket ut fra flere brannstasjoner på Voss og med en tankbil fra Granvin. Bergensbanen ble stengt en periode, men er nå åpen igjen, melder Bane NOR.


Ifølge Bane NORs pressevakt var det en lokomotivfører på et godstog, på vei fra Oslo til Bergen, som meldte fra om brannene. Bane NOR skrev klokken 04.39 i natt: «Bergensbanen stengt Bulken-Myrdal pga brann som trolig skyldes bremsegnister fra godstog».


Også politiet dro ut på brannene. Det ble ikke behov for verken trafikkdirigering eller evakuering, sier politiets innsatsleder Kjetil Øyri.


- Vi vil opprette en undersøkelsessak for å finne ut hva som er skjedd. Så langt ser vi en sammenheng med et vestgående godstog, sier innsatslederen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Marianne Nilsen
  10:13

  Innbrudd på Høgskolen på Vestlandet


  I løpet av helgen har det vært innbrudd på Høgskolen på Vestlandet i Bergen. 


  - Det er noen som har vært inne på flere kontorer, og har stjålet pc-er og TV-skjermer. De har også rotet en del, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt. 


  Politiet er på stedet og foretar åstedsundersøkelser. 


  - Vi er også blitt kontaktet av en nabobedrift som har hatt innbrudd i løpet av helgen, sier operasjonslederen. 


  Politiet vet foreløpig ikke hvordan tyvene har kommet seg inn i byggene.


 • av Marianne Nilsen
  09:29

  Arbeidsulykke Nordfjord


  Mandag morgen melder politiet at det har vært en arbeidsulykke ved Deknepollen i Måløy i Sogn og Fjordane.


  - Det er en person som har sklidd utfor en høyde på tre meter. Personen skal ha fått skader i ryggen, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.


  Ifølge politiet skal ulykken ha skjedd i forbindelse med sjøsetting av en båt.


  - Vi er fremdeles på stedet og jobber, sier Magnussen.


 • av Erlend Langeland Haugen, Gerhard Flaaten
  i går21:44

  Pågrepet etter trusselsituasjon på Nordnes


  Politiet opplyser at de tidligere søndag kveld, klokken 20.19, pågrep en person etter en trusselsituasjon på en privat adresse på Nordnes i Bergen. 


  Ingen personer er skadet eller utsatt for vold. Vi oppretter sak på forholdet, skriver Vest politidistrikt i en melding på Twitter.


  Ifølge operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt var det naboer som meldte fra om hoiing og skriking på Nordnes søndag kveld.


  En av de involverte skal ha hatt et balltre, men politiet er usikre på om det er vedkommende som oppholdt seg på adressen, eller mannen i 40-årene, som nå sitter i arresten.


  - Han som er pågrepet er kjent av politiet fra før, sier Halleraker til BT.


 • av Erlend Langeland Haugen
  23. mars22:12

  - Masseslagsmål i Sandviken


  Politiet rykket ut med «en rekke patruljer» da det ble meldt om masseslagsmål i Rothaugsgaten i Sandviken i Bergen litt før klokken 22 lørdag kveld.


  - Vi er nå fremme. Personene har spredt seg, og ingen er skadet. Vi er i kontakt med noen av de involverte. Rolig på stedet, skriver operasjonssentralen i Vest politidistrikt.


 • av Erlend Langeland Haugen
  23. mars22:11

  Pågrep 19-åring som «skrek og hoiet»


  Politiet pågrep i 21.30-tiden lørdag kveld en 19 år gammel mann i Gyldenprisveien. Ifølge politiet var mannen ruset og sto på taket av en bil og skrek og hoiet.


  - Da vi kom frem, ble mannen utagerende og måtte legges i bakken, skriver Vest politidistrikt.


  Bilen han hoppet på fikk skader i taket.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende