12:00:00Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Dømt til fotlenkesoning etter dødspåkjørsel. - Han syntes det var en streng dom.
16. mai kl 10:06av Ørjan Torheim

Fra rekonstruksjon av ulykken i mai i fjor.
Fra rekonstruksjon av ulykken i mai i fjor.
FOTO: Bjørn Erik Larsen (arkiv)

En mann i 80-årene anker til lagmannsretten, etter at han i april ble dømt for påkjørselen der Sandra Karin Balsnes (67) omkom.


Dødsulykken skjedde i Lonavegen på Sotra i januar 2017. Dommen lød på 45 dagers fengsel. Retten gikk inn for soning med fotlenke.


Bilførerens advokat, Per Sætersdal, sier det er sendt inn en fullstendig anke.


- Han anket fordi han syntes det var en streng dom. Han mener han ikke kan klandres for det som skjedde. I trafikksaker er det også et spørsmål hva man skal straffes for. Hvor langt skal ansvaret strekke seg, og hvor går grensene.


Det er nå opp til lagmannsretten om anken slipper gjennom, helt eller delvis, eller om den blir avvist. Bilføreren har klaget på både straffen, skyldspørsmålet og lovanvendelsen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Cathrine Krane Hansen
  10:05

  To ran i sentrum  To menn meldte at de ble ranet natt til søndag. 


  - Klokken 01.40 ringte en mann og hevdet seg ranet. Han skal ha blitt slått, tatt kvelertak på og frastjålet en klokke. Vitner skal avhøres, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.


  Omtrent en time senere tok nok en mann kontakt med politiet.


  - Tre personer skal ha holdt vedkommende og fratatt ham smykker.


  Sistnevnte er en mann i 50-årene, mens mannen som ble fratatt klokke er i 20-årene. Begge hendelsene skjedde i Bergen sentrum, ikke så langt fra hverandre i Strandgaten-området. Politiet utelukker ikke at det kan være en sammeheng, men kan ikke konkludere før de har etterforsket nærmere, understreker Knappen.     


 • av Ørjan Torheim
  08:37

  Båtforlis i Gloppenfjorden: Mann funnet omkommet i natt


  FOTO: PER SVEIN REED/2211-TIPSER

  Én mann er funnet omkommet etter at en båt gikk ned i Gloppenfjorden i Sogn og Fjordane lørdag kveld.


  Tre andre personer overlevde forliset og ble sendt til sykehuset i Nordfjord.


  Den omkomne ble funnet ved hjelp av en ubåt i 01.30-tiden natt til søndag.


  Les hele saken her.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:55

  Rykket ut til slåssing i Sandviken   Ved 01.30-tiden natt til søndag måtte flere politipatruljer rykke ut til Sandviken til det som skal ha vært slåssing mellom en gruppe menn i 40-årene og slutten av 30-årene. 


  - Det endte med at én person ble slått og en annen kjørt til legevakten for sjekk, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt. 


  En mann i slutten av 30-årene sitter i arresten og blir anmeldt for kroppsskade. Det skal ikke være snakk om store skader. Politiet har opprettet sak på hendelsen.  


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:45

  Gikk til angrep på bil i sentrum  Klokken 04.25 natt til søndag rykket politiet ut til Valkendorfsgaten i sentrum av Bergen etter en full mann skal ha gått til angrep og løpt etter en bil. 
  - Vi sendte en patrulje som fikk kontakt med mistenkte. Han var veldig utagerende og ikke i stand til å ta vare på seg selv, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt. 


  En 28 år gammel mann sitter nå i arresten og blir anmeldt for ordensforstyrrelse. 


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:38

  Full mann slo seg vrang i Harafjelltunnelen  Politiet måtte ved 23.30-tiden lørdag kveld rykke ut til Harafjelltunnelen på riksvei 555 i Godvik etter at en 18 år gammel mann gikk i tunnelen. 


  - Han skapte seg såpass mye at patruljen måtte ha bistand. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse og sitter i drukkenskapsarresten, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt. 


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende