21:41:40Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Dømt for å ha filmet kvinnelige kolleger i garderober
16. april kl 15:56av Hilde Heian

Mannen i 20-årene tilsto uten forbehold i retten at han hadde plassert filmkamera i ulike kvinnegarderober på arbeidsplassen sin i Nordfjord. Nå er han dømt i Sogn og Fjordane tingrett til betinget fengsel i 60 dager med en prøvetid på to år. Han må også betale 10.000 kroner i bot.

Mannen fra Nordfjord skjulte kamera inne i garderobeskap, og satte skapdøren på gløtt. Det ble gjort filmopptak av flere kvinner mens de skiftet klær. Filmingen var seksuelt motivert, ifølge dommen.

I retten forklarte mannen at han hadde gjort opptak rundt 20 ganger i april i fjor og noe tid før. Det illustrerer at han har utvist et fast forsett, heter det i dommen. Han har filmet kvinnelige kolleger med den hensikt å få opptak av dem lettkledde og avkledde. Det har utvilsomt vært krenkende for kvinnene som ble filmet, slår tingretten fast.

Under noe tvil har retten kommet frem til betinget fengselsstraff. At hele straffen blir betinget, skyldes den ni måneder lange saksbehandlingstiden hos politiet, og at mannen, som ikke tidligere er straffet, har tilstått.

Påtalemyndigheten har krevd inndragelse av kameraet som ble brukt.  

Siste innlegg
 • 14:45 av Hilde Heian

  Slamsuging utløste utrykning

  RYKKET UT: Politiet sperret av veien mens de lette etter årsaken til lukten.
  RYKKET UT: Politiet sperret av veien mens de lette etter årsaken til lukten.
  FOTO: GEIR MARTIN STRANDE

  Veisperringen er fjernet og Kanalveien er nå åpen igjen etter at nødetatene rykket ut etter at det kom melding om gasslukt i Kanalveien onsdag ettermiddag.

  - Det er meldt om propanlukt og foreløpig vet vi ikke mer, sa operasjonsleder Eivind Hellesund tidligere.

  Slamsuging i området er årsaken til lukten, melder 110-sentralen på Twitter.

  VAR STENGT: Kanalveien var en periode stengt.
  VAR STENGT: Kanalveien var en periode stengt.
  FOTO: GEIR MARTIN STRANDE

 • 14:00 av Per Willy Lindberg

  Drapssiktet 21-åring hadde 1,3 i promille

  FOTO: NTB Scanpix

  21-åringen fra Bergen som er siktet for forsettlig drap på en 47 år gammel familiemann etter en frontkollisjon natt til 1. nyttårsdag, hadde 1,3 i promille.

  Det viser resultatet av blodprøven som politiet nå har gått ut med, skriver Telemarksavisa.

  21-åringen har tidligere forklart at han prøvde å ta livet av seg ved å legge seg over i motsatt kjørefelt og frontkollidere med en møtende bil.

  Istedenfor ble en 47 år gammel mann i den møtende bilen drept. Hans kone og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd. En sjuåring og en elleve måneder gammel baby fikk lettere skader. 21-åringen er derfor siktet for drapsforsøk på disse.

  – Saken er sendt til statsadvokaten med vår innstilling, så vi har avsluttet vår sak, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon, skriver NTB.

 • 12:59 av Hilde Heian

  Politijakt etter slagsmål 

  PÅ STEDET: Politi og ambulanse kom raskt frem til Bontelabo.
  PÅ STEDET: Politi og ambulanse kom raskt frem til Bontelabo.
  FOTO: PER LINDBERG

  - Vi har tre patruljebiler som leter etter gjerningsmannen etter en slåsskamp på Bontelabo, der en mann er bevisstløs. Gjerningsmannen løp fra stedet, sier operasjonsleder Eivind Hellesund tidlig onsdag ettermiddag.

  Mannen som politiet er på utkikk etter er mørk i huden, 35 til 40 år, er kledd i beige dressbukse, hvit skjorte, grå lue og mørk jakke.

  - Store deler av slagsmålet skal være filmet av folk som var på jobb på Bontelabo, sier operasjonsleder som fikk melding om slåsskampen klokken 12.41.

 • 12:44 av Ørjan Torheim

  Frigir navnet etter dødsulykken i Damsgårdstunnelen

  Ulykken skjedde i 11-tiden mandag i Damsgårdstunnelen i Bergen.
  Ulykken skjedde i 11-tiden mandag i Damsgårdstunnelen i Bergen.
  FOTO: Ørjan Deisz (arkiv)

  Politioverbetjent Atle Heradstveit i Vest politidistrikt sier onsdag at de frigir navnet på 37-åringen som omkom i ulykken i Damsgårdstunnelen i Bergen mandag formiddag.

  Det var Endre Sjursen, født i 1980, som omkom. Politiet opplyser at navnet frigis i samråd med familien.

  Sjursen var ifølge politiet bosatt på Askøy, men er opprinnelig fra Austevoll. Han hadde ingen barn.

  Politiet etterforsker fortsatt hva som var årsaken til ulykken.

  Både krimteknikere og Vegvesenets ulykkeskommisjon har gjort åstedsundersøkelser. Den relativt nye varebilen blir teknisk undersøkt av Vegvesenet.

 • 12:33 av Marianne Nilsen

  Solgte og produserte ulovlig sigaretter fra varebil

  RULLENDE SIGARETTFABRIKK: To polakker ble pågrepet for salg av sigaretter i sentrum i mai i fjor. I bilen til mennene fant politiet tobakk og tomme sigaretthylser.
  RULLENDE SIGARETTFABRIKK: To polakker ble pågrepet for salg av sigaretter i sentrum i mai i fjor. I bilen til mennene fant politiet tobakk og tomme sigaretthylser.
  FOTO: POLITIET

  Torsdag 4.mai i fjor forsøkte to polske brødre i begynnelsen av 40-årene å selge ulovlige sigaretter til personer i Bergen sentrum. Da de møtte en politimann i sivilt, var det stopp.

  Politiet fant 16.000 kroner og Ford-nøkler på dem. Nøklene passet til en hvit varebil som sto parkert ved Bontelabo.

  – Da vi åpnet den, viste det seg at det var en rullende sigarettfabrikk. Vi fant 2,5 kilo tobakk, 2500 sigaretthylser og en profesjonell rullemaskin. Det var også en dobøtte og dyner i bilen, sa politiadvokat Harald Bilberg i mai i fjor.

  Nå er brødrene tiltalt for produksjon og salg av ulovlige sigaretter, og må møte i Bergen tingrett i midten av mai.

  - Vi har problem med å få de stevnet til rettsmøte fordi er i Polen. Men per i dag sikter vi inn på at saken skal gå som planlagt. Men vi er avhengig av få dem lovlig innkalt, sier politiadvokat Harald Bilberg.

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende