12:15:37Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Dømt for å ha filmet kvinnelige kolleger i garderober
16. april kl 15:56av Hilde Heian

Mannen i 20-årene tilsto uten forbehold i retten at han hadde plassert filmkamera i ulike kvinnegarderober på arbeidsplassen sin i Nordfjord. Nå er han dømt i Sogn og Fjordane tingrett til betinget fengsel i 60 dager med en prøvetid på to år. Han må også betale 10.000 kroner i bot.


Mannen fra Nordfjord skjulte kamera inne i garderobeskap, og satte skapdøren på gløtt. Det ble gjort filmopptak av flere kvinner mens de skiftet klær. Filmingen var seksuelt motivert, ifølge dommen.


I retten forklarte mannen at han hadde gjort opptak rundt 20 ganger i april i fjor og noe tid før. Det illustrerer at han har utvist et fast forsett, heter det i dommen. Han har filmet kvinnelige kolleger med den hensikt å få opptak av dem lettkledde og avkledde. Det har utvilsomt vært krenkende for kvinnene som ble filmet, slår tingretten fast.


Under noe tvil har retten kommet frem til betinget fengselsstraff. At hele straffen blir betinget, skyldes den ni måneder lange saksbehandlingstiden hos politiet, og at mannen, som ikke tidligere er straffet, har tilstått.


Påtalemyndigheten har krevd inndragelse av kameraet som ble brukt.  


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Heian
  09:53

  Brann i dobbeltgarasje på Nordfjordeid


  Det er en frittliggende dobbeltgarasje med en TV-stue på toppen som begynte å brenne ved Myrold på Nordfjordeid tirsdag morgen. Politiet ble varslet klokken 09.21.


  - Slukkingsarbeidet er i gang, og det er ingen fare for at brannen skal spre seg til andre bygninger, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i politiet. 


  Det var ingen til stede i bygningen, og heller ingen som har blitt skadet. Årsaken til brannen er fremdeles ukjent, melder Vest politidistrikt på Twitter. • av Hilde Heian
  09:43

  Meldt om brann i garasje på Nordfjordeid


  Det er meldt om brann i en garasje ved Myrold på Nordfjordeid. Politipatruljen melder om røykutvikling på stedet, og brannvesenet er i gang med undersøkelser. Det er ikke meldt om personskade, opplyser politiet på Twitter.


 • av Arne Edvardsen
  06:13

  Mann angrep vekter  


  Politiet melder om en utagerende mann som angrep en vekter på Zachariasbryggen i natt. Det er ikke meldt om personskader. Mannen ble bortvist fra sentrum.


  En annen mann ble i natt pågrepet for skremmende og plagsom adferd i Møllendalsveien. Vedkommende er innsatt i arrest, skriver Vest politidistrikt på Twitter.


 • av Hilde Olsen Aalvik
  i går17:04

  Flammer opp etter husvegg i Fana


  Brannvesenet er fremme på adressen i Krokeidevegen der det viser seg at det er bål-brenning av plankerester som har ført til flammene. Brannvesenet starter nå slukking, melder 110-sentralen på Twitter. 


 • av Hilde Heian
  i går15:56

  Rykket ut til vaskemiddel i tørketrommel 


  Brannmannskaper rykket mandag ettermiddag ut til Bjørgvin fengsel i Olav Bjordalsvei etter at en person ved en feil hadde helt vaskemiddel i en tørketrommel. Det skal ikke ha vært varmgang eller brann, og politiet avslutter nå arbeidet på stedet, opplyser Vest politidistrikt på Twitter.Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende