07:59:47Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Fortsatt varetekt for regnskapsfører
13. mars kl 17:40av Anders Haga

Siden 20. desember har en kvinne sittet varetektsfengslet med brev og besøksforbud. Politiet mener hun var regnskapsfører for et selskap som distribuerte aviser, men som satte oppdraget ut til en underleverandør som gjorde jobben svart.


Nå har politiet fått rettens godkjennelse til å forlenge varetekten og brev- og besøksforbudet med fire nye uker. Advokaten hennes, Torbjørn Kolås Sognefest, sier de vil anke kjennelsen.


- Saken til politiet er blitt svekket for hver dag som går.


- Hvordan?


- En dag går bommen ned for hvor mange steiner de kan snu. De har ikke funnet spor av heleri. Politiets sak er ikke blitt styrket i den perioden hun har sittet varetektfengslet, avskåret fra sine små barn.


Samtidig er det begjært oppbud på selskapet hennes.


- Man kan legge til grunn at livsverket hennes allerede er ødelagt. Konsekvensene dette har hatt for hennes liv kan man nesten ikke overdrive.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Per Willy Lindberg
  06:14

  Travel natt for politiet


  - Siden midnatt har vi hatt rundt 80 oppdrag. En travel natt, riktignok uten de mest alvorlige hendelsene, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.


  Lørdag morgen sitter to menn i arresten. Den ene skal ha forsøkt å stikke av fra politiet i bil.


  - Patruljen ville kontrollere ham på Nøstet, men han stanset ikke og forsvant for oss ved inngangen til Fløyfjellstunnelen. Utenfor Eidsvågstunnelen fikk han motorstans. Han skal ha kjørt hardt, og det luktet svidd av bilen. Vi mistenker fører for å ha vært ruspåvirket, sier Algrøy.


  En mann (40) ble satt i arrest etter at han skal ha slått til to personer på utestedet Biblioteket på Vetrlidsallmenningen klokken 01.20.


  - Det var blod på stedet, men ingen alvorlige skader, sier Algrøy.  


  - Vi har hatt nok å gjøre, med knuffing, slagsmål og husbråk, legger han til. • av Trygve Opheim
  i går15:18

  Brann i enebolig på Lindås


  Det brenner i ventilasjonsanlegget i et hus på Krambuhaugen på Lindås. 


  - Det vi fikk melding var om at en har holdt på med frityr på kjøkkenet, og der har det begynt å brenne. Vi har en brannmann på stedet som melder om røyk. Det er ingen folk i huset. Vi har ikke vært inne i huset ennå, sier vaktkommandør ved 110-sentralen Ole Jacob Hartvigsen. 


 • av Arne Edvardsen
  i går05:22

  Mann satt i arresten for å ha laget kvalme på bensinstasjon


  Politiet måtte rykke til en bensinstasjon i Vikens gate i Solheimsviken natt til fredag. Meldingen om bråk kom klokken 02.48.


  - Bensinstasjonen melder om en mann som har borttatt noen kioskvarer fra stedet. Mindre verdier. Også vært verbalt truende overfor vekter, skriver politiet på Twitter.


  Politiet tok seg av en 39 år gammel mann som beskrives som kjent fra tidligere. Han skal ha vært i besittelse av en kniv. Mannen ble satt i varetekt.


  Klokken 00.54 ble politiet kalt til Fotballpuben i Vestre Torggate.


  - Vakt på Fotballpuben melder om aggressiv, beruset gjest. Patruljen på stedet og i kontakt med mann (50), skriver Vest politidistrikt på Twitter.


  Mannen fikk pålegg om å forlate Bergen sentrum.


 • av Adalheidur Oldeide og Ørjan Torheim
  torsdag21:28

  Ber om ett år og fire måneder fengsel etter dødsfall i Stølegaten


  Politiet rykket ut til Stølegaten i Bergen i fjor sommer.
  Politiet rykket ut til Stølegaten i Bergen i fjor sommer.
  FOTO: Helge Svela (arkiv)

  To bergensmenn måtte denne uken møte i Bergen tingrett etter at en mann døde av en heroindose ved Stølegaten i juni 2017.


  Politiadvokat Eli Valheim la i retten ned påstand om fengsel for de to mennene i ett år og fire måneder. 


  Ifølge tiltalen forlot de to mennene mannen alene - «uten å undersøke om han hadde puls eller om det gikk bra med ham» - dette til tross for at den yngste tiltalte kort tid før hadde satt en overdose på ham, ifølge tiltalen.


  Begge de tiltalte bergensmennene nekter straffskyld, sier Egil Jordan, forsvarer for den ene tiltalte.


  - De var tiltalt for brudd på hjelpeplikten, men vi mener situasjonen ikke var slik at de hadde en omsorgsplikt. Vi ba derfor om full frifinnelse, sier Jordan.


  Det ble ifølge Valheim også lagt ned krav om oppreisningserstatning til avdødes pårørende. Torsdag kveld lyktes det ikke BT å få kontakt med den andre tiltaltes forsvarer.


 • av Adalheidur Oldeide
  torsdag20:55

  Mann tiltalt for å ha bestilt live-overgrep mot barn


  FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen (arkiv)

  En mann i 40-årene må møte i Bergen tingrett, tiltalt for en rekke seksualforbrytelser.


  Mannen er blant annet tiltalt for å ha bestilt et overgrep som skulle involvere en kvinne, et barn og en hund - og som skulle direkteoverføres via webkamera.


  Ifølge tiltalen skal mannen ha overført 30 dollar for å få gjennomført overgrepet, men overgrepet ble ikke gjennomført, går det frem av tiltalen. Mannen er også tiltalt for at han, i perioden 2010 til 2016, skal ha chattet med andre Skype-brukere om grove seksuelle overgrep mot barn ned i toårsalderen.


  Ifølge tiltalen var mannen i april 2016 i besittelse av nær 600 bilder og videoer som omhandlet seksuelle overgrep mot barn. BT er ikke kjent med hvem som forsvarer tiltalte.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende