03:30:40Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Smykker og sølvtøy stjålet fra eneboliger på Nesttun: - Det virker veldig målrettet
13. mars kl 11:31av Ørjan Torheim

Sjef for politiet i Bergen sør, Bård-Tore Norheim, sier de fikk anmeldt to innbrudd i helgen, i eneboliger i Skjoldvegen og Nybøvegen. Gatene ligger ikke langt fra hverandre i Nesttun-området.

- Det er en stund siden vi har hatt slike saker. Det er dumt det kommer tilbake, sier Norheim.

I begge husene var beboerne vekke, og de oppdaget ikke innbruddene før søndag ettermiddag.

- Modus er noenlunde lik for begge sakene. Det er lite skadeverk, og det virker veldig målrettet. Ut fra det vi så langt vet, kan det tyde på at større verdier er borte.

Norheim forteller at to østeuropeere ble tatt på Gardermoen før jul. Ifølge ham hadde de antatt tyvegods fra totalt ti boliger i Bergen, fem av dem i Fana- og Ytrebygda-området.

- Vi skal ikke forskuttere noe. Men det er i hvert fall ingen grunn til å utelukke at østeuropeere kan stå bak også de siste innbruddene.

Siste innlegg

 • 01:04 av Malene Indrebø-Langlo

  Tiltalt for kidnapping – ble frikjent

  En 23 år gammel mann fra Sunnfjord, Sogn og Fjordane, ble denne uken dømt til nærmere 150 timer samfunnstraff og inndragelse av over 31.000 kroner etter brudd på vegtrafikkloven og narkotikaloven.

  I løpet av sommeren og høsten 2016 kjøpte han ca. 500 gram hasj og 200 ecstasy-tabletter, hvor store deler av stoffet ble solgt videre. 

  En av kjøperne, også en mann fra Sunnfjord, skal ha kjøp 100 gram hasj, som han senere ikke kunne betale for. 23-åringen og tre kompiser oppsøkte da mannen på hans hjemadresse. Siden mannen ikke hadde penger, samtykket han å bli med mennene til Førde, hvor han skulle forsøke å skaffe pengene.

  Mannen mener videre han ble beordret ned i bagasjerommet på bilen til 23-åringen, noe 23-åringen benekter. Retten trodde ikke 23-åring på dette, men siden den tiltalte ikke truet eller var fysisk voldelig mot den fornærma, ble han frifunnet for kidnapping. 

  " ... det er rimelig og fornuftig tvil til bakgrunnen for at fornærmede la seg i bagasjerommet, og denne tvilen skal komme den tiltalte til gode", står det i dommen.

  Den inndratte summen på 31.300 kroner er penger politiet fant i kontanter på rommet til 23-åringen. Retten mener pengene kommer fra salg av narkotika. 

 • i går19:52 av Adrian Brudvik

  Par dømt for grovt bedrageri

  Politiadvokat Rudolf Chrisstoffersen førte saken mot det bedragerisiktede paret.
  Politiadvokat Rudolf Chrisstoffersen førte saken mot det bedragerisiktede paret.
  FOTO: Ørjan Deisz (Arkiv)

  I en fersk dom fra Bergen tingrett ble en mann (27) og en småbarnsmor (24) dømt for grovt bedrageri av kvinne (63).

  – De har kynisk utnyttet en godtroende og ressurssvak kvinne som er lurt og forledet til å bli ansvarlig for kostnader knyttet til opptak av forbrukslån, billån, kjøp av luksusvarer og sydenreise, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt til BA.

  Ifølge avisen ble mannen dømt til ett års fengsel, hvor elleve måneder er betinget. Kvinnen får ti måneders fengsel, ni av dem betinget.

  BA skriver at den fornærmede kvinnen har kognitive utfordringer. Paret kom i kontakt med henne via 27-åringens foreldre, som var hennes nabo.

  Totalt mener retten at bedrageriet er på minst 600.000 kroner.

  Mannen har godtatt straffen. Kvinnen har ikke tatt stilling til anke ennå. 

 • i går15:46 av Linnea Skare Oskarsen

  Gressbrann på Sandslimarka

  Brannvesenet rykket ut til en mindre gressbrann på Sandslimarka, meldte 110-sentralen på Twitter fredag ettermiddag. 

  – Vi fikk beskjed om at det brente litt opp i skogen ved Nextgentel. Det er nok et lite bål som har kommet ut av kontroll, sier Ronald Drotningsvik, vaktkommandør i 110-sentralen.

  – Brannvesenet hadde problemer med å lokalisere brannen, så det ser ikke ut som det er så mye problemer. Det er mye industri på området og mer asfalt enn natur, derfor tror jeg den ikke kommer til å spre seg, legger han til. 

 • i går15:37 av Per Willy Lindberg

  Etterforsker mistenkelig dødsfall i Fyllingsdalen

  En mann i 20-årene ble like før klokken fem fredag morgen funnet død utenfor et hus i Fyllingsdalen. Den avdøde har skader etter fall fra stor høyde, melder Vest politidistrikt..

  På grunn av uklarhet rundt omstendighetene som førte til dødsfallet har politiet startet en bred etterforskning for å avklare hendelsesforløpet.

  En mann er pågrepet i forbindelse med politiets etterforskning. Han er siktet for kroppskrenkelse. Det er for tidlig å si om han også kan knyttes til dødsfallet, melder politiet.

 • i går11:48 av Linnea Skare Oskarsen

  Politiet frigir navnet på den omkomne mannen ved Stanghelle, i Vaksdal kommune.

  Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en livløs mann i 70-årene var funnet i sjøen ved Stanghelle, i Vaksdal kommune. Han ble bekreftet omkommet av politiet på Twitter klokken 17.43. 

  Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, meldte politiet til BT i går. 

  – Det var Odd Alvheim (79) frå Stanghelle som ble funnet omkommet i vannet ved Stanghelle torsdag 22.mars. Navnet gis ut i samråd med familien til avdøde. Undersøkelse av hendelsen skjer fra Voss lensmannsdistrikt, skriver etterforskningsleder Håvard Skattum i Vest politidiskrikt i en mail til BT. 

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende