03:32:35Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Utvider siktelsen til drapsforsøk etter vold mot bussjåfør  
12. februar kl 16:28av Paul André Sommerfeldt

OVERFALT: Bussjåføren ble overfalt ved busstoppet nær Birkelundsbakken.
OVERFALT: Bussjåføren ble overfalt ved busstoppet nær Birkelundsbakken.
FOTO: Eystein Røssum


Den 36 år gamle mannen som ble siktet for grov kroppsskade etter angrepet på en busssjåfør på Birkelundstoppen i oktober i fjor, er nå siktet for forsøk på drap.  


- Vi har endret siktelsen til forsøk på drap ut fra opplysninger i etterforskningen og de massive skadene sjåføren ble utsatt for, sier politiadvokat Ørjan Ogne ved Vest politidistrikt til BT. 


Den 65 år gamle bussjåføren fikk alvorlige skader etter angrepet, og mistet synet på ett av øynene. Han har jobbet 46 år i Tide og var en av de mest erfarne sjåførene i selskapet. 
Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 00:51 av Pål Andreas Mæland

  Savnet mann kom til rette


  Brannvesen og politi lette natt til fredag etter en mann som er meldt savnet ved Neptun båtforening i Møllendalsveien ved Store Lungegårdsvann.


  Det melder 110-sentralen på twitter klokken 00.43.
  - En kvinne ringte og sa at hun ikke finner igjen mannen sin etter at de to har jobbet på båten sin. Vi har ingen holdepunkter på hvor han er, men må undersøke om han kan ha falt i vannet, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt i 01-tiden.


  Litt senere ble det meldt at mannen var kommet til rette i god behold.
 • i går21:26 av Linnea Skare Oskarsen

  Mindre brann i Os


  BRANN: Det brenner i terrenget ved Banktjørna i Os, melder 110-sentralen.
  BRANN: Det brenner i terrenget ved Banktjørna i Os, melder 110-sentralen.
  FOTO: Faksimile

  Det brenner i terreng ved Banktjørna i Os, melder 110-sentralen på Twitter litt før klokken 21.30, torsdag kveld.


  – Skal være en mindre brann, brannvesenet er på vei til stedet. Muligens er det snakk om en forlatt engangsgrill, sier Ole Jacob Hartvigsen, vaktkommandør i 110-sentralen 


 • i går18:08 av Linnea Skare Oskarsen

  Én sendt til Haukeland etter slåsskamp i Bergen


  17.43 fikk politiet melding om at to personer slåss i Lyder Sagens gate, Bergen sentrum. Én person, mann (36) skal ligge nede på bakken. Politiet og ambulanse er på stedet. Det meldte Vest politidistrikt på Twitter, torsdag kveld.


  Mannen på bakken blør fra ansiktet. Politiet er i kontakt med både fornærmede og mistenkte. Det er to patruljer på stedet som undersøker, lyder meldingen videre.


  – Det skal ha dreid seg om oppgjør om noen penger, ambulansen har tatt med seg den fornærmende til Haukeland universitetssykehus. Vi står med den mistenkte, mann (41) og er usikker på hans skadeomfang, sier Frode Kolltveit operasjonsleder i Vest politidistrikt litt over klokken 18. 


   Den mistenkte mannen (41) er besluttet innsatt i varetekt etter besøket på Bergen legevakt. Det melder Vest politidistrikt på Twitter, litt over klokken 18.30. 


  SISTE: Den fornærmede mannen (36) er alvorlig skadet. Det fremkommer i en pressemelding fra Helse Bergen. 


 • i går17:35 av Linnea Skare Oskarsen

  Mann (50) skallet til/mot ansatte på Rema 1000


  Politiet fikk melding om en beruset/ruset mann (50) som slo og sparket rundt seg inne på Rema 100 i Marken, Bergen klokken 17.15.  Mannen skal ha kranglet med- og skallet til eller mot ansatte. Det meldte Vest politidistrikt på Twitter litt før klokken 17.30, torsdag ettermiddag. 


  – Jeg er usikker på skadeomfang, men vi har kontroll på personen og er på stedet med to biler, sier Frode Kolltveit, operasjonleder i Vest politidistrikt litt over klokken 17.30. 


  SISTE: Den mistenkte på vei til legevakten. Avhør har blitt foretatt av ansatte og vitner på stedet. Det medler Vest politidistrikt på Twitter klokken 18.09.


 • i går12:34 av Ørjan Torheim

  Mannen var ute på prøve, tatt for to tilfeller av ruskjøring på under ett døgn


  FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen (arkiv)

  En bergensmann i 30-årene blir torsdag fremstilt for varetektsfengsling, siktet for blant annet for to tilfeller av ruskjøring i henholdsvis Bergen sentrum og Åsane.


  Ifølge politiadvokat Hilde Welde ble mannen stoppet av politiet i Åsane onsdag formiddag.


  Han er også, ifølge Welde ut fra vitneobservasjoner, mistenkt for å ha kjørt ruspåvirket natten før - da i sentrum og i retning Bergen nord.


  - Siktede ble nylig prøveløslatt fra en dom som blant annet gjaldt ruskjøring. Han er også tidligere domfelt, sier Welde.


  Ifølge politiet ble det verken ulykker, trafikkuhell eller personskade i forbindelse med mannens kjøring.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende