14:37:27Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Utvider siktelsen til drapsforsøk etter vold mot bussjåfør  
12. februar kl 16:28av Paul André Sommerfeldt
OVERFALT: Bussjåføren ble overfalt ved busstoppet nær Birkelundsbakken.
OVERFALT: Bussjåføren ble overfalt ved busstoppet nær Birkelundsbakken.
FOTO: Eystein Røssum

Den 36 år gamle mannen som ble siktet for grov kroppsskade etter angrepet på en busssjåfør på Birkelundstoppen i oktober i fjor, er nå siktet for forsøk på drap.  

- Vi har endret siktelsen til forsøk på drap ut fra opplysninger i etterforskningen og de massive skadene sjåføren ble utsatt for, sier politiadvokat Ørjan Ogne ved Vest politidistrikt til BT. 

Den 65 år gamle bussjåføren fikk alvorlige skader etter angrepet, og mistet synet på ett av øynene. Han har jobbet 46 år i Tide og var en av de mest erfarne sjåførene i selskapet. 

Siste innlegg

 • 09:24 av Ørjan Torheim

  - Prøvde å rane kvinne med sabel i Sandviken

  Politiet ønsker en 32 år gammel mann over åtte uker i varetekt, etter at han sent søndag skal ha forsøkt å rane en kvinne i 60-årene i Sandviken.

  Ifølge politiadvokat Rune Malt var 32-åringen, med bostedsadresse i Bergen nord, utstyrt med en sabel.

  - Kvinnen løp ut i veien og rømte, sier Malt.

  Den siktede mannen har også en god del andre saker på seg, blant annet flere angivelige tyverier fra både boliger, personer og et hotell i Bergen. Han skal også ha brukt falske 100-sedler på Åsane senter i fjor sommer.

  Årsaken til at politiet ber om så lang varetekt, er at 32-åringen skal i retten den 26. april. Politiet vil nå lage en tilleggstiltale for de ferskeste forholdene.

 • 05:56 av Arne Edvardsen

  Stanset med promille på Askøy

  En 29 år gammel mann ble ved 00.40-tiden stanset i Skarholmen på Askøy. Han blir anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Nødvendige prøver er tatt, ifølge politiet på Twitter.

  - Det var to personer i bilen. Patrulje meldte først at mannen ikke ville stanse, men fikk etter hvert kontroll på bil og fører, sier operasjonsleder Terje Magnussen.

 • i går18:03 av Anne Jo Lexander

  Fotgjenger påkjørt ved kjøpesenter - sendt til Haukeland

  Klokken 15.49 ble en fotgjenger påkjørt ved Horisont kjøpesenter i Åsane.

  - Fotgjengeren ble kjørt til Haukeland, og sak på sjåføren er opprettet, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre ved Vest politidistrikt.

  I fem-tiden melder Helse Bergen at fotgjengeren, en 30 år gammel mann, er lettere skadet.

 • i går12:07 av Hilde Heian

  Fikk hånd i klem i stålpresse

  En mann i 60-årene er fraktet til Sentralsykehuset i Førde med skader i en hånd, etter at han fikk hånden i klem i en stålpresse.

  Politiet fikk melding om arbeidsulykken ved Sunnfjord Industri i Naustdal klokken 10.27 mandag formiddag.

  - Mannen skal ha vært bevisst. Politiet har vært på stedet og avhørt andre arbeidere og etterforsker saken. Arbeidstilsynet er varslet, sier operasjonsleder Arve Samsonsen til Bergens Tidende.

 • i går11:06 av Marianne Nilsen

  37-åring frikjent for mordbrann 

  BRANT NED: Hotell Lune Huler i Lindås ble totalskadet i brannen natt til søndag 6. desember 2015.
  BRANT NED: Hotell Lune Huler i Lindås ble totalskadet i brannen natt til søndag 6. desember 2015.
  FOTO: KJETIL TJORE, STRILEN (ARKIV)

  En 37 år gammel mann fra Polen er frifunnet for å ha tent på et planlagt asylmottak i Lindås i 2015. Da ankesaken startet i januar, tilsto broren alt.

  I tingretten ble 37-åringen dømt til syv års fengsel for å ha tent på Hotell Lune Huler, mens to personer sov i bygget. Hans ett år yngre bror ble dømt til seks og et halvt års fengsel.

  Da ankesaken startet i Gulating lagmannsrett tidligere denne måneden, valgte den yngre broren å erkjenne skadeverk og at han var alene om brannen, skriver BA.

  Broren ble trodd av juryen, og 37-åringen kunne dermed forlate rettssalen som en fri mann.

  – Han er naturligvis glad og svært lettet over at det nå er over, sier 37-åringens forsvarer, advokat Fredrik Schøne Brodwal, til avisen.

  Den yngre broren er frifunnet for forsettlig overtredelse av mordbrannparagrafen og kan vente seg en betydelig straffereduksjon.

  Statsadvokat Benedikte Høgseth la i lagmannsretten ned påstand om tre og et halvt års fengsel for mannen.

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende