16:27:13Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Utvider siktelsen til drapsforsøk etter vold mot bussjåfør  
12. februar kl 16:28av Paul André Sommerfeldt

OVERFALT: Bussjåføren ble overfalt ved busstoppet nær Birkelundsbakken.
OVERFALT: Bussjåføren ble overfalt ved busstoppet nær Birkelundsbakken.
FOTO: Eystein Røssum


Den 36 år gamle mannen som ble siktet for grov kroppsskade etter angrepet på en busssjåfør på Birkelundstoppen i oktober i fjor, er nå siktet for forsøk på drap.  


- Vi har endret siktelsen til forsøk på drap ut fra opplysninger i etterforskningen og de massive skadene sjåføren ble utsatt for, sier politiadvokat Ørjan Ogne ved Vest politidistrikt til BT. 


Den 65 år gamle bussjåføren fikk alvorlige skader etter angrepet, og mistet synet på ett av øynene. Han har jobbet 46 år i Tide og var en av de mest erfarne sjåførene i selskapet. 
Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 06:21 av Paul Andre Sommerfeldt

  Bevisstløs etter spark mot hodet  Politi og ambulanse rykket natt til lørdag ut til melding om en mann som hadde blitt sparket i hodet av en ukjent gjerningsperson ved Veiten i sentrum av Bergen.


  Mannen var bevisstløs og ble fraktet til Bergen legevakt i ambulanse. 


  Operasjonsleder Hans-Eirik Thue opplyser at politiet så langt ikke har pågrepet noen gjerningsperson.


  Ifølge NRK skal ikke mannen være alvorlig skadd. 


  Thue kan ellers melde at natten har forløpt rolig.   - Det har vært mye folk på byn, men det meste har gått greit for seg, sier operasjonslederen.


 • 06:12 av Paul Andre Sommerfeldt

  Mann angrep taxisjåfør og politibetjent   Politiet rykket klokken 02.18 natt til lørdag ut til Vågsbotn i Åsane etter melding om en taxisjåfør som var angrepet av en mann. 


  - Da politiet kom til stedet, var han såpass ruset at en kvinnelig betjent ble sparket i ansiktet. Hun var forberedt på at det kunne skje, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt. 


  Mannen i 30-årene ble anmeldt for ordensforstyrrelse og vold mot tjenestemann. Han sitter nå i arresten på politihuset i Bergen. 


 • 06:03 av Paul Andre Sommerfeldt

  Kvinne hoppet i Smålungeren  Politiet fikk klokken 02.10 natt til lørdag melding om en kvinne som hadde hoppet i Smålungeren i sentrum av Bergen.


  Politi og ambulanse ble sendt til stedet. Kvinnen ble fraktet til Bergen legevakt med ambulanse, melder Vest politidistrikt på Twitter. 


  Det er ikke kjent hvorfor kvinnen hoppet i vannet. 


 • i går13:09 av Ørjan Torheim

  Tatt i politiets skolestartkontroll: - Han var så opptatt med mobilen at han ikke så oss


  Atle Olav Heradstveit
  Atle Olav Heradstveit
  FOTO: Adrian B. Søgnen (arkiv)

  Torsdag var det skolestart for titusenvis av elever i bergensskolene. Politiet var tungt til stede, og ved Eventyrskogen skole i Sandviken fikk de «fangst».


  Leder for trafikkseksjonen i sentrumspolitiet, Atle Olav Heradstveit, sier en mannlig bilist, idet han passerte skoleområdet, var så opptatt av mobilen sin at han ikke la merke til politimannen på motorsykkel.


  - Han fikk et forenklet forelegg og erkjente å ha brukt mobil. Det kostet ham 1700 kroner. Så vidt jeg vet var dette ikke en skolebarnforelder, sier Heradstveit.


  Politiet hadde ikke fartskontroller ved skolene i Bergen torsdag, men varsler at det vil komme i tiden fremover.


  - Fartskontroller binder opp mange folk, og torsdag prioriterte vi å ha politi til stede ved flest mulig skoler. • i går11:53 av Ørjan Torheim

  Slipper å sitte inne for nesten to kilo hasj - bergensmann narkodømt for syvende gang


  I september i fjor ble den 36 år gamle mannen tatt for oppbevaring av 1,65 kilo hasj og noe annen narkotika i Loddefjord.


  Bergen tingrett dømte ham denne uken til ni måneders betinget fengsel. Altså slipper han å sone hvis han skikker seg de to neste årene.


  En viktig grunn til at dommen ble betinget er at mannen har psykiske og til dels fysiske plager. 36-åringen tilsto alt han var anklaget for.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende