02:44:52Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Full utrykning til fallskjermulykke
13. januar kl 11:27av Anne Jo Lexander

Da politiet fikk melding klokken 11.04 om at en fallskjerm landet i et tre ved Stavollen i Fana, ble det slått full alarm.

– Samtlige utrykningsenheter ble sendt ut til stedet med én gang, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt.

Kort tid etter fikk de en melding fra fallskjermklubben i området. Det viste seg at en hopper fikk problemer med hovedfallskjermen, og derfor ble nødt til å utløse reservefallskjermen.

Mannen landet trygt i et jorde i nærheten, mens hovedfallskjermen var den som ble observert i treet.

– Vi er glad for at fallskjermklubben forutså at observasjoner av hovedfallskjermen kunne forårsake utrykning, og varslet oss slik at vi fikk nedskalert utrykningen, sier Knappen.

Siste innlegg
 • i går20:48 av Kjetil Gillesvik

  Røykdykkere har gått inn i bygning i Åsane

  110-sentralen melder om røykutvikling i 2. etasje i et bygg på Åsamyrane, rundt 300 meter i luftlinje fra Åsane Stortsentere. Røykdykkere rykket inn rett etter klokken 20.30. Et kvarter senere meldte brannvesenet at de hadde fått kontroll på situasjonen.

  Åsane Bowling & Eventsenter holder til i byggets 1. etasje. 

 • i går14:14 av Marianne Nilsen

  Fant store mengder kokain og kontanter hos mann i Bergen

  Nå er mannen, som er i slutten av 20-årene, dømt til to år og ti måneders fengsel for ulovlig oppbevaring og salg av narkotika.

  Ifølge dommen skal mannen i løpet av januar og februar 2018 solgte minst 700 gram hasj og minst 40 gram kokain til flere personer i Bergensområdet.

  Han skal også ha oppbevart 751,7 gram kokain og 285 gram hasj på en adresse i Bergen.

  Mannen skal i avhør har forklart at han selger og oppbevarer narkotika for en annen og mottar vederlag for dette. Han skal også ha opplyst at han hadde blitt lurt til å omsette narkotika.

  Saken ble avgjort ved tilståelsesdom. På bakgrunn av det, har retten gitt mannen strafferabatt.

  I dommen står det at han har erkjent salg, som omfanget av ellers ville vært vanskelig å bevise. Det bemerkes likevel at det er funnet narkotika i stort kvantum og beslaglagt et kontantbeløp på 118.200 kroner.

 • i går13:15 av Marianne Nilsen

  Bergensmann levde et dobbeltliv i 15 år. Nå må han i fengsel.

  BESLAG: Politiet tok beslag i datautstyr og en rekke harddisker som ble funnet hjemme hos mannen.
  BESLAG: Politiet tok beslag i datautstyr og en rekke harddisker som ble funnet hjemme hos mannen.
  FOTO: POLITIET

  Den enslige mannen i 50-årene ble pågrepet i slutten av september i fjor, og et 15 år langt dobbeltliv ble avslørt.

  Politiet fant over 87.600 grove overgrepsbilder og 665 ulovlige filmer hjemme hos mannen, som ble lastet ned i perioden 2001 til 2016.

  Mannen var også tiltalt for ulovlige chatter med 34 brukere på nett, der det ble beskrevet og oppfordret til grove overgrep mot barn. Samt delt bilder. Han erkjente straffskyld for samtlige forhold.

  Nå er mannen dømt til fengsel i ett år og ti måneder, ifølge en dom fra Bergen tingrett.

  Retten begrunner blant annet dette med at mannens befatning med overgrepsmateriale har strukket seg over 15 år, og at mange av bildene er av barn som utsettes for grove seksuelle overgrep. Retten mener også at det har vært en omfattende spredningen av ulovlig materiale.

 • i går11:05 av Marianne Nilsen

  Truet ungdommer på Nesttun

  Onsdag kveld ringte tre ungdommer politiet etter å ha blitt truet av en mann på bensinstasjonen på Nesttun.

  – Han skal ha truet dem for penger, sier Bård-Tore Norheim, leder for Bergen sør politistasjon.

  Da politiet kom til stedet, var mannen forsvunnet. Men vel en halv time senere, klokken 21.45, fikk politiet melding om en mann som hadde tatt med seg et brannslukkingsapparat fra parkeringshuset på Nesttun.

  – Det viste seg å være samme mann, og han ble satt i varetekt.

  I varetekt endte også en annen mann, som skal ha truet vektere ved AMFI Nesttun tidligere på ettermiddagen.

  – Han skal også ha slått etter dem. Han er en kjenning av politiet, som har en dom som ikke er rettskraftig. Vi har derfor valgt å holde han her, sier Norheim.

 • i går06:17 av Erlend Langeland Haugen

  Våknet av innbruddstyver i leiligheten

  Beboerne i et kollektiv i Nye Sandviksvei våknet i 03-tiden i natt av at en kvinne og en mann romsterte inne i leiligheten. Beboerne fikk kontroll på mannen, mens kvinnen løp fra stedet.

  Politiet rykket ut med hundepatrulje, og kvinnen ble senere sporet opp i en leilighet i nærheten, forteller operasjonsleder Tore-André Brakstad i Vest politidistrikt. De to pågrepne er i 30-årene og er begge kjenninger av politiet.

  - De sitter nå i arresten hos oss. Det meste av tyvegodset ble funnet på mannen og langs strekningen kvinnen løp, sier Brakstad.

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende