12:48:56Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Årets Hordalending
03. januar kl 13:45av Marita Fromreide Ramsvik
FOTO: Ørjan Deisz

Hilde Reikrås, etterforskningsleder ved Vest politidistrikt, er kåret til årets Hordalending 2017. Hun mottok prisen på 50 000 kroner av fylkesordfører Anne Gine Hestetun i dag. 

— Hilde Reikrås har ledet et stort team etterforskere i avsløringen av flere overgrepsnettverk i operasjon «Dark Room». Gjennom systematisk og samordnet innsats, med nyskapende bruk av teknologi og etterforskning, har Vest politidistrikt synliggjort grove overgrep mot barn på nett, sier Hestetun i en pressemelding fra Hordaland Fylkeskommune. 

Blant kriteriene for å få prisen er at vinneren må ha utmerket seg lokalt, nasjonalt eller internasjonalt. Personen må også være fra Hordaland eller bo i fylket. 

Dagbladet kåret også hele politi-operasjonen bestående av i overkant av 20 etterforskere til «Årets Navn 2017» i forrige uke. 

Siste innlegg
 • 27 min av Atle Andersson

  Syklist skadet i Grimesvingene

  En syklist er kjørt til Bergen legevakt etter en trafikkulykke i Grimesvingene mellom Nesttun og Indre Arna. 

  Alle nødetatene rykket ut da meldingen om sammenstøtet kom klokken 9.35.

  - Vi kjenner ikke skadeomfanget på syklisten, og har heller ikke oversikt over hva som er årsak til kollisjonen, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt.

  Grimesvingene er ulykkesbelastet og fryktet blant mange syklister som ferdes på strekningen.

 • 10:21 av Atle Andersson, Kjersti Mjør, Arne Edvardsen

  Bussjåfør ranet i Fyllingsdalen

  OASEN: Politi på plass ved bussen som ble ranet.
  OASEN: Politi på plass ved bussen som ble ranet.
  FOTO: Atle Andersson

  En bussjåfør ble ranet med kniv ved terminalen på Oasen i Fyllingsdalen i dag tidlig. Raneren truet ham til å gi fra seg pengebeholdningen. Politiet fikk melding klokken 09:20 og sendte flere patruljer til stedet.

  I en Twitter-melding gav politiet signalementet av raneren. Flere vitner meldte seg. Kort tid etter ble den militærgrønne jakken hans funnet av folk i området. Ved hjelp av sporhunder ble gjerningsmannen pågrepet 200 meter bortenfor, i et boligområde ved Nebbestølen, like bak kjøpesenteret Oasen. Pågripelsen var udramatisk, får BT opplyst hos politiet. Raneren er rundt 18 år. Ranskniven er foreløpig ikke funnet, men det pågår leting.

  - Den pågrepne var ruset, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt. 

  - Var det flere passasjerer på bussen?

  - Det kjenner vi ikke til ennå.

  - Hva fikk raneren med seg?

  - Trolig et mindre pengebeløp, svarer Thue, som berømmer både publikums raske reaksjon og politiarbeidet, som gjorde at raneren på pågrepet kjapt. 

  Sjåføren er ikke fysisk skadet etter ranet. Han karakteriseres som en svært rutinert sjåfør av representanter fra Tide som kom til bussterminalen etter hendelsen.

  - Men hendelsen var helt klart ubehagelig, og han er noe oppskaket, forteller innsatsleder Kjetil Øyri på åstedet.

  Øyri sier politiet nå sikrer spor i området. Da BT var på terminalen, hentet de opptak fra overvåkingskamera fremme i bussen. 

  Konsernsjef Roger Harkestad i Tide sier at det er lite trolig at raneren fikk med seg særlig mye penger. 

  - Det er veldig lite kontanter i bussene med de nye betalingsordningene som finnes. Heldigvis. Derfor er også slike hendelser sjeldne.

  Harkestad sier at sjåføren av bussen  er tatt vare på av vernetjeneste og ledelse på Mannsverk.

  - Det er alltid tøft å bli utsatt for noe slikt, men sjåføren tar dette på en profesjonell måte, sier konsernsjefen.

  Den pågrepne 18-åringen blir avhørt på Sentrum politistasjon søndag formiddag. 

 • 07:23 av Atle Andersson

  Slo til dørvakter i Bergen sentrum

  Politiet har natt til søndag hatt en rekke utrykninger og oppdrag i Bergen og distriktet som følge av fyll og bråk. Berusede gjester skal ha slått til vakter ved to forskjellige utesteder i Bergen sentrum, opplyser Vest politidistrikt.

  • Først skal en mann i 40-årene ha slått til en vakt på Torget. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse og havnet i drukkenskapsarresten.
  • Litt senere på natten rykket politiet ut til Strandgaten der en mann i 20-årene skal ha slått til en dørvakt. Han var også utagerende og truende mot politiet. Mannen ble kjørt til drukkenskapsarresten, og er også anmeldt for vold og ordensforstyrrelse.
  • En mann i 50-årene havnet også i arresten etter å ha oppført seg truende mot kunder og ansatte på en kiosk i Torggaten. Han nektet å etterkomme pålegg fra politipatruljen og blir anmeldt.
  • En kvinne bak rattet ble stanset av utrykningspolitiet på Danmarks plass klokken 01.16. Kvinnen som er i 30-årene, mistenkes for å ha kjørt bil under påvirkning av narkotika, melder Vest politidistrikt på Twitter.
  • Nødetatene rykket ut etter at det ble meldt om utforkjøring ved Røyksundskanalen i Bømlo litt etter klokken 02. En mannlig bilfører braste gjennom et autovern og ut på et jorde. Ifølge Sørvest politidistrikt var mannen beruset og han ble fremstilt for blodprøve. Sjåføren var alene i bilen, og skal ha kommet uskadd fra hendelsen.
  • Politiet meldte klokken 01.25 at en kvinne gikk i bybanesporet ved Mårdalen i søndre bydel. Bybanen måtte bråstoppe som følge av kvinnens hasardiøse ferd. Hun unngikk å bli påkjørt, men politiet minner igjen folk om at det er forbundet med stor fare å bevege seg i sporet.
  • Klokken kvart på tre natt til søndag var det politiet i Florø sin tur å ta seg av en mann som skapte trøbbel på et utested. Han oppførte seg truende og havnet i slagsmål, ifølge politiet. Han nektet også å oppgi navn, og havnet i arresten.
  • En mann ble stanset av en lokal politipatrulje i Førde klokken 03.13. Han skal ha vært ruset på alkohol og sendt til lokal legevakt for blodprøve. Mannen i 40-årene er anmeldt for promillekjøring.

 • 06:40 av Atle Andersson

  To til sykehus etter branntilløp

  To personer ble sendt med ambulansebåt til Stord etter en mindre brann i et bolighus på Onarheim i Tysnes i 01-tiden natt til søndag.

  - De to personene i huset skal ha pustet inn røyk og pulver i forbindelse med slukkingen. De ble derfor sendt til helsesjekk, sier vaktkommandør Arne Corneliussen ved 110-sentralen i Bergen. De pådro seg ikke alvorlige skader.

  Folkene i hust klarte selv å slukke branntilløpet før brannvesenet kom til stedet. De materielle skadene skal være små.

  Brannvesenet i Vaksdal rykket natt til lørdag ut til kommunehuset på Dale etter at naboer oppdaget røyk som sivet ut fra bygget. Men det var ingen brann.

  - Det viste seg at røyken stammet fra en fyrkjele som nylig var tatt i bruk igjen, opplyser 110-sentralen.

   

 • i går22:02 av Linnea Skare Oskarsen

  Sykehjem evakuert på Askøy

  Det brenner i et ventilasjonsanlegg på Kleppestø sykehjem på Askøy, meldte 110-sentralen på Twitter klokken 21.14 fredag kveld.

  Brannvesenet rykket ut etter en automatisk brannalarm på stedet litt før klokken 21.

  – De ansatte skal ha sett røyk, men vi vet ikke hvor alvorlig situasjonen er ennå, sier Arne Corneliussen, vaktkommandør i 110-sentralen.  

  Klokken 21.47 viste det seg at det ikke var brann, men heller damp fra en varmtvannstank som utløste brannalarmen. Det melder 110-sentralen på Twitter. 

  Politiet og Brannvesenet fikk kontroll på situasjonen klokken 21.40 etter å ha evakuert 18 beboere over i sikkert område, opplyser operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt.

  Ingen skal være skadet av hendelsen.

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende