21:13:14Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Årets Hordalending
03. januar kl 13:45av Marita Fromreide Ramsvik

FOTO: Ørjan Deisz

Hilde Reikrås, etterforskningsleder ved Vest politidistrikt, er kåret til årets Hordalending 2017. Hun mottok prisen på 50 000 kroner av fylkesordfører Anne Gine Hestetun i dag. 


— Hilde Reikrås har ledet et stort team etterforskere i avsløringen av flere overgrepsnettverk i operasjon «Dark Room». Gjennom systematisk og samordnet innsats, med nyskapende bruk av teknologi og etterforskning, har Vest politidistrikt synliggjort grove overgrep mot barn på nett, sier Hestetun i en pressemelding fra Hordaland Fylkeskommune. 


Blant kriteriene for å få prisen er at vinneren må ha utmerket seg lokalt, nasjonalt eller internasjonalt. Personen må også være fra Hordaland eller bo i fylket. 


Dagbladet kåret også hele politi-operasjonen bestående av i overkant av 20 etterforskere til «Årets Navn 2017» i forrige uke. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 18:53 av Hans Ivar Moss Kolseth

  Brann i sikringskap i Starefossveien


  Brannvesenet rykka klokka 18.10 søndag ut til ein brann i eit sikringsskap i Starefossveien.


  Dei har no kontroll på situasjonen, melder 110 Hordaland på Twitter klokka 18.36.


  – Det starta med at ein våken nabo høyrde ein røykvarslar og kjende røyklukt. Brannen var i eit større hus med fleire leilegheiter, opplyser vaktkommandør Sigbjørn Villanger.


  Ifølgje brannvesenet skal bebuarane i leiligheita vere på ferie.


 • 16:44 av Hans Ivar Moss Kolseth

  Oppmodar til koking av springvatn etter funn av E.coli-bakteriar


  FOTO: GEIR MARTIN STRANDE

  Oppfordringa til å koke drikkevatnet gjeld ein del gater på Nygårdshøyden.


  - Dei som bur i området skal ha fått tekstmelding om å koke vatnet sitt. Det har vore eit innsug på leidningsnettet på grunn av reparasjonane i Møllendalsveien. Dette har ført til E.coli-bakteriar i drikkevatnet, seier Håkon Fasting, driftsleiar i vann- og avløpsetaten i Bergen kommune.


  - Vi kjem til å spyle leidningsnettet og fortsette å ta vassprøvar. Folk kan måtte koke springvatnet sitt i alt frå ein til to dagar, og i verste fall ut veka, seier han. 


  Det er sendt ut kokeanbefaling til kring 1600 abonnentar i området ved Nygårdshøyden, ifølgje ei pressemelding frå Bergen kommune sin vaktsentral. Sårbare abonnentar vil bli oppringde, melder vaktsentralen. • 16:20 av Hans Ivar Moss Kolseth

  Mann arrestert med kniv og narkotika på Skansen


  Politiet har arrestert ein mann i førtiåra på Skansen i Bergen. 


  Han var ifølgje politiet i besittelse av ein kniv, soft-gun og noko narkotika. Mannen vert innsett i arresten og vert meldt for tilhøva, melder Vest politidistrikt på twitter.


  - Vi fekk melding at ein person var observert med ein diger kniv i baklomma på Veterlidsalmenningen klokka klokka 15.15, melder operasjonsleiar Terje Magnussen i Vest politidistrikt.


  Kniven skal ifølgje operasjonsleiaren ha vert kring 30 centimeter lang. 


  - Mannen skal ikkje ha truga nokon, og blei arrestert utan dramatikk. Han er ein kjenning av politiet, seier operasjonsleiar Terje Magnussen. 


 • 08:00 av Einar Aarre

  Tre i drukkenskapsarresten


  Alle nektet å dra hjem, og endte til slutt i arresten.


  Førstemann laget bråk på et utsted på Bryggen natt til i dag. En politipatrulje rykket ut, og påla mannen om å forlate sentrum. Han nektet, og ble til slutt tatt med til drukkenskapsarresten.


  Det samme skjedde med en annen mann på en en annen restaurant i sentrum.  


  Også en deltaker på Tysnesfest havnet i klammeri med politiet etter å ha laget bråk. Politiet skal ha pålagt mannen å dra hjem. Da han ikke ville etterkomme pålegget, ble han fraktet til Bergen og satt i drukkenskapsarresten.


 • 07:33 av Einar Aarre

  Fire mistenkt for promillekjøring


  Vest politidistrikt melder at fire personer ble stoppet i trafikken i natt mistenkt for promillekjøring.


  To ble stoppet på Tysnes, en på Askøy og en i Ervikveien i Bergen. Den siste kjørte moped.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende