21:31:57Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Årets Hordalending
03. januar kl 13:45av Marita Fromreide Ramsvik

FOTO: Ørjan Deisz

Hilde Reikrås, etterforskningsleder ved Vest politidistrikt, er kåret til årets Hordalending 2017. Hun mottok prisen på 50 000 kroner av fylkesordfører Anne Gine Hestetun i dag. 


— Hilde Reikrås har ledet et stort team etterforskere i avsløringen av flere overgrepsnettverk i operasjon «Dark Room». Gjennom systematisk og samordnet innsats, med nyskapende bruk av teknologi og etterforskning, har Vest politidistrikt synliggjort grove overgrep mot barn på nett, sier Hestetun i en pressemelding fra Hordaland Fylkeskommune. 


Blant kriteriene for å få prisen er at vinneren må ha utmerket seg lokalt, nasjonalt eller internasjonalt. Personen må også være fra Hordaland eller bo i fylket. 


Dagbladet kåret også hele politi-operasjonen bestående av i overkant av 20 etterforskere til «Årets Navn 2017» i forrige uke. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Lars Kvamme
  12 min

  Person falt i Sørfjorden


  110-sentralen i Hordaland meldte på Twitter kl 21.12 at en person hadde havnet i sjøen ca. 70 meter fra land ved Eitrheimsvegen i Odda. Personen skal ha falt ut av en båt. Like etter var personen bekreftet ilandsteget, og vedkommende skal ha vært alene i båten. • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:25

  Rykket ut til trusler ved Korskirken   Klokken 03.15 natt til lørdag rykket politiet ut til området Korskirken etter at en 22 år gammel mann skal ha kommet med trusler mot en annen person. 
  - Det var flere personer involvert, der den ene satte seg opp og ble vanskelig. Han ble tatt inn, og det ble funnet narkotika på mannen, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.  


  22-åringen blir anmeldt for trusler, besittelse av narkotika og hindring av offentlig tjenestemann. 


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:16

  Mann knakk nesen under slåsskamp   Klokken 01.00 natt til lørdag barket to menn på 24 og 39 år sammen i Vaskereleven i sentrum av Bergen. Det endte med at den ene av mennene fikk en knekt nese. Vedkommende ble kjørt til legevakten. 
  - Politiet har vært på stedet og snakket med dem, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt. 


  Politiet har opprettet anmeldelse for kroppsskade.  • av Anders Haga
  i går14:29

  Lettet over henleggelse


  Den daglige lederen ved Krisesenteret for Bergen og omegn fikk denne uken beskjed om at politisaken var henlagt.


  I august ransaket politiet lokalene til Krisesenteret i Bergen, etter at en ansatt mente seg utsatt for et datainnbrudd. Den daglige lederen fikk status som siktet i saken, som er rutinemessig i slike saker. Denne uken ble det kjent at statsadvokatene henla straffesaken med begrunnelsen at "intet straffbart forhold anses bevist".


  - Jeg har ikke hatt lyst til å kommentere saken mens den ble behandlet, og nå er politisaken heldigvis ferdig. Intet straffbart forhold hadde funnet sted. Og det er en enorm lettelse, det har vært en stor påkjenning, sier den daglige lederen til BT.


 • av Ørjan Torheim
  i går14:24

  29 sjåfører fikk svi i UP-kontroll  Vest politidistrikt melder på Twitter om en fartskontroll i Røldal i regi av Utrykningspolitiet (UP).


  I kontrollen fikk i alt 29 sjåfører et dyrt møte med politiet, opplyser ordensmakten.


  Kontrollen var i en 50-sone, og den høyeste farten ble målt til 73 km/t.


  - I en annen kontroll i Røldal i september, i 60-sonen, ble 38 sjåfører tatt. Det er generelt mange overtredelser når vi stiller oss opp på E134 i Røldal- og Haukeli-området, sier leder Terje Oksnes i UP-distrikt Vest.


  Oksnes har ikke nærmere opplysninger om den siste kontrollen, men sier at den må ha blitt avholdt på E134.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende