22:12:11Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Publisert 03. januar kl 12:55

Mann (20) må ta lappen på ny etter «burnout» på Stord

En 20 år gammel mann fra Stord er dømt til samfunnstjeneste i 30 timer etter det Sunnhordland tingrett kaller en burnout på Stord i fjor sommer.

Ifølge siktelsen foretok han en burnout på offentlig vei - slik at bilen havnet over i motsatt kjørebane og «utsatte andre for fare».

Mannen ble også fradømt førerretten for motorvogn i syv måneder, og han må ta full ny førerprøve for å få førerretten tilbake.

Det hører med til historien at 20-åringen prøvde å legge skylden på en bekjent, ved å hevde at han lånte bilen på det aktuelle tidspunktet. Også det er han dømt for.

Hendelsen skjedde om kvelden 13. august 2017. Mannen hadde flere prikker fra før og førerkortet på prøve. 20-åringen tilsto alt og har vedtatt dommen.

Siste innlegg

 • 10:14 av Ørjan Torheim

  18-åring pågrepet igjen etter maskert våpenran av Bunnpris i Fyllingsdalen

  FOTO: Privat / Bunnpris

  Søndag kveld i 22-tiden ble Bunnpris-butikken i Ture Nermannsvei i Fyllingsdalen i Bergen ranet av to gjerningsmenn utstyrt med «en form for gevær».

  I etterkant etterlyste politiet vitner til en tohjuling som kan ha blitt brukt av gjerningsmennene. De to, begge maskerte, skal ha fått med seg kontanter. BA skrev mandag at en 18-åring var pågrepet.

  Etterforskningsleder Svein Føllesdal bekrefter at 18-åringen først ble løslatt, angivelig etter noen dager, men at han nå er arrestert på ny. Politiadvokat Silje Solheim sier den unge mannen ble pågrepet torsdag kveld. Fredag ber hun Bergen tingrett om å sette 18-åringen fire uker i varetekt.

  - Han er ikke siktet for nye, straffbare forhold. Jeg kan ikke si mer om saken. Vi baserer fengslingen på fare for at bevis blir ødelagt.

 • i går19:26 av Per Willy Lindberg

  Brannvesenet rykker ut i Bergen vest

  110-sentralen i Hordaland melder om mulig skorsteinsbrann i Bjørndalskogen. Brannvesenet kjører frem til den aktuelle adressen og sjekker.

 • i går15:53 av Paul Andre Sommerfeldt

  Skoleelever på Bønes fant kniv og paintball-gevær 

  Fjellsdalen skole på Bønes har sendt ut SMS til foreldrene etter at noen av elevene kom over to sekker som inneholdt henholdsvis en kniv og et paintball-gevær.

  Elevene kom tilfeldigvis over sekkene som lå oppi en avskiltet moped ved garderobebygget i nærheten av fotballbanen. 

  - Sekkene ble funnet i området der elevene beveger seg, men det var voksne folk i nærheten som fikk beskjed med en gang, sier rektor Roar Haukom til BT. 

  Rektoren er usikker på hvor lenge mopeden hadde stått der, men antar at den kan ha dukket opp i løpet av natten. 

  Politiet og åstedsgranskere har i dag vært på stedet og tatt med seg gjenstandene som ble funnet.

  Haukom opplyser videre at skolen valgte å sende ut en felles SMS til foreldrene for å forklare hva som hadde skjedd. 

  - Vi håper dette gjør at foreldrene blir beroliget, sier Haukom.

 • i går11:10 av Paul Andre Sommerfeldt

  Røykutvikling i enebolig på Søfteland

  Like over klokken 11 melder Vest politidistrikt om røykutvikling i en enebolig ved Furuflaten på Søfteland i Os. 

  Vaktkommandør Håkon Myking i 110-sentralen opplyser kl 11.15 at det var stor røykutvikling i boligen da brannmannskapene ankom, men ingen synlige flammer. 

  Brannvesenet skal nå ha kontroll, og har funnet kilden til røykutviklingen. De kan foreløpig ikke si noe konkret om årsaken. 

  Det var én person i boligen som varslet brannvesenet. Han kom seg ut av huset og er ikke skadet, sier Myking. 


 • i går06:34 av Anne Hovden

  Bussjåfør har mistet synet på ett øye

  SPERRET: Her jobber krimteknikere Terje Erichsen (til h.) og Frank Solli (med ryggen til) med å sikre spor på Birkelundstoppen.
  SPERRET: Her jobber krimteknikere Terje Erichsen (til h.) og Frank Solli (med ryggen til) med å sikre spor på Birkelundstoppen.
  FOTO: EYSTEIN RØSSUM (ARKIV)

  Den 65 år gamle bussjåføren som ble angrepet på Birkelundstoppen i oktober i fjor, har vært innlagt på sykehus i tre måneder. Han har mistet synet på ett øye, og redusert syn på det andre, i tillegg til andre betydelige skader, skriver BA.

  - I tillegg har overfallet medført enorme psykiske plager, sier bistandsadvokat Einar Drægebø til avisen.

  Bussjåføren har jobbet 46 år i Tide og var en av de mest erfarne sjåførene i selskapet.

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende