14:43:03Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Politiet vil fengsle mann i 40-årene for overgrepsmateriale
06. desember kl 09:52av Ingrid Fredriksen

En mann fra Hordaland i 40-årene fremstilles i dag for varetektsfengsling for å ha vært i befatning med overgrepsmateriale.

Saken handler om materiale som viser seksuelle overgrep mot barn eller materiale som seksualiserer barn.

Strafferammen er opptil tre års fengsel.

Politiet er ordknapp om saken, og vil ikke kommentere om pågripelsen kommer som følge av Dark Room-etterforskningen. 

Siste innlegg

 • 12:37 av Per Willy Lindberg

  Dømt for mishandling av søster og mor

  En 22 år gammel mann er dømt for å ha mishandlet sin mor og søster fra begynnelsen av 2015 til 3. januar 2016. Denne dagen ble han pågrepet etter at moren hadde ringt politiet.

  Han har utøvd vold og kommet med trusler. 

  "Retten legger til grunn at tiltaltes handlinger mot moren og søsteren utgjør et sammenhengende og vedvarende mønster slik at handlingene inngår i et regime preget av frykt", heter det i dommen.

  Mannen har rusproblemer og erkjente delvis skyld. Han er også dømt for ruskjøring og narkotikabruk. Straffen ble 150 timer samfunnstjeneste. Volden skjedde i en av Bergens omegnskommuner.

 • 11:17 av Per Willy Lindberg

  Tolv tatt i fartskontroll på Sotra

  Onsdag hadde politiet fartskontroll i Areknappvegen på Ågotnes. Fra klokken 10.37 til 14.30 ble tolv førere stanset fordi de kjørte for fort.

  - Det er 60-grense på stedet. Patruljen skrev ut elleve forenklede forelegg for brudd på fartsgrensen. I tillegg mistet en fører førerkortet på stedet etter å ha blitt målt til 94 km/t i 60-sonen, sier politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy.

 • 10:19 av Per Willy Lindberg

  Politiet nekter mann å være ved Strax-huset

  FORBUD: Mannen har fått forbud mot å oppsøke undergangen og miljøet ved Strax-huset.
  FORBUD: Mannen har fått forbud mot å oppsøke undergangen og miljøet ved Strax-huset.
  FOTO: Fred Ivar Klemetsen (arkiv)

  Over tid skal den 21 år gamle mannen ha vært aggressiv og plagsom ved Strax-huset. Politiet ila ham besøksforbud til området, men han fikk bruke huset.

  Politiet fryktet for hans sikkerhet fordi andre rusmisbrukere ville ta ham når han provoserte dem. Onsdag ble han pågrepet. Nå vil politiet fengsle ham.

  - Vi håper at han kan bli rusfri i varetekt, og målet er å tilby ham behandling. Slik det er nå utgjør han en fare for seg selv og andre, sier politiadvokat Harald Bilberg.

  Mannen er siktet for brudd på besøksforbud, trusler mot en arrestforvarer og hærverk på en politibil.

 • i går17:56 av Jon Tufto

  Kvinne reddet ned fra Rundemanen

  Kvinnen (44) som var værfast på Rundemanen på Byfjellene i Bergen, er kommet ned i god behold, melder politiet. Hun er noe kald, men det er ikke nødvendig med legetilsyn. Også hunden hennes er i fin form, ifølge Vest politidistrikt.

 • i går14:13 av Arne Edvardsen

  Kvinne værfast på Rundemanen

  Politiet melder nå på Twitter at en hundepatrulje er på vei mot Rundemanen for å bistå en kvinne som er værfast. Hun klarer ikke å komme seg videre ved egen hjelp, lyder meldingen.

  - Kvinnen som er i 40-årene har via en bekjent meldt fra på sms om at hun ikke tør å gå videre. Det er ikke så mye vind, men dårlig sikt og mye snø, sier operasjonsleder Lars Geitle.

  En politipatrulje og en firehjulstrekker fra brannvesenet er på vei oppover mot stedet der kvinnen skal befinne seg.

  - Mannskaper kjører så langt de kan og vil deretter bevege seg til fots. Kvinnen har gitt beskjed om at hun hadde dårlig batteri på mobilen, sier Geitle ved Vest politidistrikt.

  Politipatruljen har løpende kontakt med kvinnen. Hun skal være uskadd, men kald.

  Klokken 15.34 melder politipatruljen at de på grunn av dårlig sikt må gå rundt Blåmanen for å komme seg bort til henne. Dette har ført til at operasjonen tar lenger tid.

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende