14:06:03Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Hund og katt døde i brann
14. november kl 06:37av Rune Stølås

Klokken 01.30 natt til tirsdag ble det meldt om full fyr i en enebolig på Lundanes i Øystese.


- Det var huseieren selv som ringte. Mor, far og tre barn var kommet seg ut av huset, men de savnet en hund og en katt, opplyser vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland.


De to kjæledyrene ble senere funnet døde av brannvesenet.


Klokken 03.44 ble brannen meldt slukket. 


- Det er en stor, eldre, verneverdig enebolig med mange hulrom, loft og arker. Det var en heftig jobb å få kontroll på alt, sier Villanger.


Det er store skader på huset, men brannvesenet regner det ikke som totalskadet.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 09:45 av Hilde Heian

  Brannvesenet rykket ut for å hjelpe måke


  En uheldig måke som henger fast etter foten i ledninger oppe i en stolpe, får nå hjelp av brannvesenet.


  - Vi har sendt en snorkelbil til Hjalmar Brantingsvei i Fyllingsdalen, og brannvesenet er på stedet for å få måken løs, sier vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen lørdag formiddag. • 09:01 av Eystein Røssum

  Stal sjampanje frå hotell på Bryggen


  Ein 45 år gammal mann var laurdag morgon på veg til fyllearresten, etter at han stal sjampanjeflasker frå baren i resepsjonen på Radisson-hotellet på Bryggen. Mannen vart tatt av politiet i sentrum etter tjuveriet. Han er kjent for dei frå tidlegare, og var rusa. 


 • 08:40 av Eystein Røssum

  Den sakna kvinna funnen død


  Kvinna som var meldt sakna i Sogndal vart laurdag morgon funnen død. Ingenting tyder på at noko kriminelt har hendt. Det opplyser Vest politidistrikt på Twitter.


  Leiteaksjonen vart avslutta kl. 05.55. Både 12 frivillige frå Røde Kors, hundepatruljer frå Norske Redningshunder og lokale brannmannskap deltok i leitinga, som vart sett i gang kl. 03 natt til laurdag. 


 • 07:32 av Eystein Røssum

  Leiteaksjon etter sakna kvinne i Sogndal 


  Det vart sett i verk ein leiteaksjon i Sogndal natt til laurdag, etter at ei kvinne i 40-åra vart meldt sakna av familien. Ho var sist sett onsdag i Fimreitåsen, vest for Sogndal lufthamn. 


  - Vi fekk melding kl. 22.18, og i 03-tida vart det bestemt at vi setje i gang ein leiteaksjon. Frivillige vart kalla ut frå Røde Kors og Norske Redningshunder, i samarbeid med Hovudredningssentralen, seier operasjonssjef Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt.


  12 frivillige frå Røde Kors har deltatt i leitinga i morgontimane. Også lokale brannmannskap og ein hundepatrulje har vore med, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.


 • 07:00 av Eystein Røssum

  Sovna under tønnebålet


  FOTO: Marita Aarekol

  Det regna også på Laksevåg natt til laurdag, og det var ennå mange timar igjen til sankthansfeiringa. Dermed verka det kanskje som ein god ide å ta ein tørr kvil, i ly av det 18 meter høge tønnebålet på Laksevåg. 


  - Mannen hadde lagt seg under bålet. Men det var jo ikkje trygt å liggje der, seier operasjonsleiar Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt.


  Laksevågs Bueskyttere, som har bygd tønnebålet, har vakter gåande døgnet rundt for å passe på at ingenting skjer med byggverket før festen laurdag kveld. Det var dei som varsla politiet natt til laurdag om gjesten som hadde søkt ly. 


  Ifølgje politiet var han rusa. Ein patrulje fekk vekt mannen og vist han bort. 


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende