13:40:29KrFs store veivalgdirekte

Festet innlegg
Gaular KrF: - Veldig negativ til å felle Erna
12. oktober kl 11:08av Kjetil Gillesvik

Torsdag kveld valgte Gaular KrF fem delegater til det ekstraordinære fylkesårsmøte på Skei i Jølster den 27. oktober. Lokallagsleder Norunn Lunde Furnes forteller at debatten var god, men at det er ulike syn blant de ulike delegatene.


- Men generelt vil jeg si det er veldig negativ stemning til å prøve og felle Erna som statsminister. Det sitter langt inne. Da må det være en veldig god sak. Jeg ser ikke at den fins.


Furnes forteller at bare en av de fem delegatene fra Gaular er tydelig på sin støtte til Hareide, men det er heller ikke noe stort engasjement for å gå i regjering med Frp.


Statsminister Erna Solberg (H) svarte på spørsmål fra pressen etter onsdagens spørretime på Stortinget.
Statsminister Erna Solberg (H) svarte på spørsmål fra pressen etter onsdagens spørretime på Stortinget.
FOTO: Scanpix

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Kjetil Gillesvik
  10:13

  Frykter KrF blir sprengt i filler


  Flere sentrale politikere på venstresiden i KrF advarer mot utviklingen i partiet.


  – Jeg er redd for at dette partiet kan rives i filler hvis vi bruker for store ord. Både på utsiden og innsiden av partiet er det tendenser til eskalerende språkbruk, sier Espen Hasle, fylkesleder i Oslo til Vårt Land.


  Det vises blant annet til stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvans påstander om at Hareide gjennom sin anbefaling har forsøkt å kuppe prosessen. Sentralstyremedlem Hilde Ekeberg frykter de "blå" sin opptreden på fylkesårsmøtene.


  – Hvis prosessen foregår på en måte som gjør at mange sitter igjen med en følelse av at landsmøtet ikke er representativt, er jeg redd for at partiet sprenges etter 2. november, sier Ekeberg til Vårt Land.


 • av Pål Andreas Mæland
  i går22:22

  Blått flertall i Rogaland KrF


  Knapt tre av ti delegater til det ekstraordinære årsmøtet i Rogaland KrF lørdag støtter partileder Knut Arild Hareides råd om å gå i regjering med Ap og Sp.


  En opptelling Stavanger Aftenblad har gjort, viser at 84 av de 135 delegatene på fylkesårsmøtet peker på Erna Solberg (H) som statsminister. Det tilsvarer 62,2 prosent. Under 30 prosent av delegatene støtter Hareides linje.


  Rogaland er det største fylkeslaget i KrF. Fylkesårsmøtet i Stavanger lørdag skal velge 16 delegater til det ekstraordinære landsmøtet 2. november der KrF skal avgjøre sitt veivalg.


  (NTB)


 • av Kjetil Gillesvik
  i går11:50

  Angriper Hareides fremstilling


  SLÅR TILBAKE: Sylvi Listhaug (Frp)
  SLÅR TILBAKE: Sylvi Listhaug (Frp)
  FOTO: Scanpix

  Bare to dager før KrFs ekstraordinære landsmøte kommer Sylvi Listhaug ut med boken "Der andre tier". I dag svarer hun på kritikken fra KrF-lederen i Dagbladet.


  – Jeg er skuffet over framstillingen til Hareide om at vi har annenrangs verdier, sier hun.


  Listhaug peker på at Hareide har underkommunisert det hun mener er antiisraelske holdninger i "både Ap, og spesielt SV og LO, som ønsker boikott av den eneste jødiske staten i verden".


  Hun liker også dårlig Hareides framstilling av KrFs retningsvalg som et verdivalg mellom en god venstreside og en ond høyreside.


  – Hvis du vil ha færrest mulig asylsøkere og flyktninger for å hjelpe flest mulig mennesker, da er du ond. Men åpner du grensene og får flest mulig hit til Norge, da er du god. For meg er det helt snudd på hodet., sier Listhaug til Dagbladet.


 • av Kjetil Gillesvik
  i går11:12

  Rødt i Sogn og Fjordane, blått i Hordaland


  RØDT FYLKE: Stortingsrepresentant Tore Storehaug fra Askvoll ser ut til å ha eget fylket sitt med seg i sin støtte Knut Arild Hareide.
  RØDT FYLKE: Stortingsrepresentant Tore Storehaug fra Askvoll ser ut til å ha eget fylket sitt med seg i sin støtte Knut Arild Hareide.
  FOTO: Scanpix

  21 medlemmer møtte på Stryn KrFs lokallagsmøte tirsdag. Av disse stemte 19 for Knut Arild Hareides råd om å gå i regjering med Ap og Sp. Også i Høyanger og Fjaler fikk partilederen linje tilslutning.


  - Vi sender tre delegater til fylkesårsmøtet. To av de er positive til Hareide sitt utspill. Den siste er usikker, sier Ragnhild Stav i Fjaler KrF til Firda.


  I Hordaland KrF var det to lokallagsmøter tirsdag kveld. I Bergen vest som er kjent for å være et konservativt lag, stemte 20 av 30 fremmøtte for at KrF skal gå inn i Solberg-regjeringen. Alle tre delegatene herfra vil representere dette synet. Også i Stord KrF er det flertall for å samarbeide med høyresiden.


 • av Kjetil Gillesvik
  tirsdag13:45

  Voss KrF: Vil forhandle med Erna


  Mandag kveld valgte Voss KrF to delegater til det ekstraordinære fylkesårsmøte den 27. oktober. Begge går inn for å forhandle med nåværende regjeringsparti først, opplyser lokallagsleder Bjarne Gjerme.


  Tidligere har Fitjar KrF valgt to delegater som støtter Hareide. Det betyr at stillingen i Hordaland akkurat nå er 2-2.


  I kveld er det nye lokallagsmøter i Bergen Vest, Stord, Høyanger og Stryn.


 • av Kjetil Gillesvik
  tirsdag12:26

  Se duellen mellom Hareide og Ropstad i Betleheim  • av Kjetil Gillesvik
  tirsdag12:14

  Hareides ledelse krymper


  Randi Walderhaug Frisvoll, fylkesleder i Møre og Romsdal, går nå ut og erklærer støtte til nestleder Kjell Ingolf Ropstads linje i samarbeidsspørsmålet. Hun vil at KrF skal gå inn i dagens regjering. Det betyr at Hareides ledelse på BTs delegatoversikt krymper. Les mer her.


  Knut Arild Hareide er i dag i Ålesund for å delta i en ny duell mot en av sine blå nestledere. En undersøkelse Sunnmørsposten har gjort viser at han kjemper i motbakke. Avisen har tatt utgangspunkt i de foreslåtte utsendingene fra Møre og Romsdal til det ekstraordinære landsmøte den 2. november. Den viser at syv av 12 kandidater støtter deltakelse i Solberg-regjeringen. En vil fortsette i dag, mens fire andre er i tenkeboksen. 


Vis flere

Siste om KrF