Ettåringen i huset er innkalt til medarbeidersamtale

Vi må sette kompetanse- og arbeidsmål for det neste året.

Publisert Publisert

KOMPETANSEHEVING: I tillegg til sin noe enkle humor, er forståelsen av tyngdekraften noe ettåringen i huset bør jobbe litt med. Foto: Shutterstock

  • Kjetil K. Ullebø
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Noe av det første jeg gjorde da jeg var tilbake på jobb etter pappaperm, var å ha medarbeidersamtale. Vi snakket blant annet om kompetanse, arbeidsinnsats og samarbeidsevner.

Da slo det meg: Jeg kaller inn ettåringen til medarbeidersamtale. For selv om jeg selvsagt synes han er en fantastisk gutt, er det rom for forbedring. I forkant av samtalen har jeg definert tre områder der vi må jobbe med kompetanseheving – ting han kan bli bedre på.

1. Risikovurdering

Her har vi mye å gå på. Den manglende evnen til å vurdere risiko virker imidlertid å ha tett sammenheng med en usvikelig tro på egne evner, noe som visstnok er vanlig blant hankjønn. Av og til kan det være lurt å stille seg spørsmålet: Kan jeg dette?

2. Tyngdekraftforståelse

I forlengelsen av det første punktet bør vi kanskje snakke litt om tyngdekraften. For det er slik at ting som går opp, også skal ned. Én dag skal jeg få noen til å forklare hvorfor (dette er ikke del av min kjernekompetanse).

3. Humoristisk sans

Humoren din er litt enkel. Alt som minner om slapstick virker å gå rett hjem, og du er kanskje litt lite kritisk, som et standup-publikum på Ricks i julebordsesongen. Det der å legge en sokk på hodet-trikset er for eksempel ganske middels humor.

Jeg er ærlig talt ikke så morsom.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Tolv minutter i Aten

  2. Livet er en berg-og-dal-bane

  3. Er vi i ferd med å bli østlendinger?

  4. – Bergenserne som flytter til Oslo, mister brodden. De er ikke like morsomme.

  1. Barnehage
  2. Sosiale medier
  3. Humor
  4. Pappaperm