Fem tips fra en som ikke kan small talk

Svett i håndflatene. Hva søren skal man spørre om etter «hva driver du med, da?».

TILTAK: En venn av en venn setter seg ned og dere havner i snakk. Hvor lenge kan du holde en slik samtale gående? Bjørn Erik Larsen

Et nytt menneske. Tiltak. Høflighetsfrasene brukes raskt opp.

– Så. Hva skal du i ferien?

Blir fort sånn, når jeg trer ut av rollen og henger journalistfrakken på kroken for dagen – spørsmålene ligger igjen i jakkelommen.

Small talk er en kunst som jeg overhodet ikke besitter. Heldigvis har jeg plukket med meg noen tips og triks for å overleve i sosiale sammenkomster. Kanskje noen av disse samtalestartene kan hjelpe deg ut av kinkige situasjoner.

1: Hva er det største dyret du kan bekjempe med bare nevene?

Min venninne, Lisa, introduserte meg for dette på videregående. Dette er min soleklare favoritt og har ofte ledet inn i lange diskusjoner. P.S. Også en bra måte å finne ut om vedkommende har selvinnsikt eller ikke.

2: Hva tror du vår generasjon kommer til å snakke om på gamlehjemmet og hvordan kommer vi til å oppføre oss?

Jeg setter mine penger på høy Tribal-føring, selfies og twerking med hofteskruer.

3: Er det noe du fant ut av i skremmende høy alder som de fleste oppfatter som allmennkunnskap?

En kjenning – av god grunn. Erfaring fra egne flauser tilsier at det er mye bra å hente her. Hvis vedkommende rister litt på skuldrene er dette et menneske som det kanskje ikke er verdt å vie mer tid til uansett.

Les også

– Her kan man spørre om alt uten å dømmes

4: Ty til lek: 1, 2, 3 hen er din

En lek jeg plukket opp fra en amerikansk humorserie fra 2000-tallet. Leken går ut på å finne en utkåret og du har tre sjanser på forbipasserende. Du kan velge å si nei til den første i håpet om at det finnes noe bedre der ute. Hvis kandidat nummer to heller ikke er tilfredsstillende er du automatisk støkk med den siste.

Hvis ingenting av dette fungerer:

5: «Lurer på hva slags historie dette stedet har»
Google stedet du befinner deg på og list opp noen faktaopplysninger og nikk anerkjennende. De fleste serveringssteder har en historie de har lyst til å fronte. Fungerer overraskende bra.

Så, takk for meg.

Les også

– Røykerne de beste på small talk

Les også

Tar et oppgjør med overlegne nordmenn