Kampen om mobilladeren

Heldigvis har jeg klart å gjemme unna en ledning.

Publisert: Publisert:

Foto: Shutterstock

«Jeg har bare 13 prosent, så jeg må ha den!» «Nei, jeg har bare åtte prosent, du må vente!»

Slike samtaler høres daglig hjemme hos oss. Det går nemlig hardt for seg når tre barn og to voksne kjemper om en knapp ressurs, husets mobilladere.

Makan til tull, sier du kanskje. «Hvorfor skaffer ikke han BT-idioten bare noen ekstra mobilladere?»

Da kjenner du ikke katten Rasmus. Han klarer seg heldigvis uten mobil, men er avhengig av ladeledninger. De er knapt kommet i hus før de havner i kattekjeften. Gnafs, gnafs. Der røk enda en kabel til 159 kroner.

Heldigvis har jeg klart å gjemme unna en ledning. Det er forskjell på folk. Mens ungene kjemper om hver ampere, kan jeg sitte her med 100 prosent og skrive denne teksten på mobilen. Jeg ser på skjermen og føler meg privilegert, men med et stikk av dårlig samvittighet. Omtrent som en holden mann på restaurant, med tiggere på fortauet utenfor.

Slik er verden blitt. Strøm gjør deg rik. Du trenger ikke å ha en krone i lommene, men når du har fullt batteri, ligger verden åpen for deg. Underholdning, nyheter, musikk og svar på alt mellom himmel og jord.

Stakkars barn som må krangle om hver prosent. Det er krise. Hvis ikke vi får løst dette problemet snart, risikerer de å måtte gå ut og leke.

Publisert: