Førstehjelp for forholdet

Glem smykker og champagne. Disse rosa dingsene er årets i særklasse beste gave. Snakk om førstehjelp for forholdet!

Publisert Publisert

GAVEN: Det blir ikke bedre enn dette. Foto: Ingunn Røren

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I vår skrev jeg dette om min kjære: Han jeg deler hus, barn og regninger med er en bra mann. Smart, snill og tidvis vittig. Helt til vi legger oss. Nattestid blir den fine fyren et levende mareritt. Lyden er intens og gjennomtrengende, og høres ut som et pressluftbor.

Beskrivelsen av snorkingen hans utløste en haug med eposter fra kjente og ukjente, proppet med tips om hvordan vi skulle få slutt på ulydene. «Han må sove med maske», mente noen. «Snorkeoperasjon», sa andre. «Legg ham i garasjen», foreslo de vittigste.

Noen av de mest overbevisende mente han burde ta en tur til tannlegen. Etter 14 år med dårlig søvn på grunn av lydmaskinen ved min side, nærmest tvang jeg ham til å bestille time. Tannlegen kunne opplyse ham om at han hadde en uvanlig bevegelig underkjeve. Jo takk, det har jeg hørt.

Han fikk støpt noen grisedyre, rosa tannskinner, som mest av alt ser ut som avanserte hoggtenner. Så ble det stille. Helt stille. Mannen som endte med enerom selv på hyttetur med kompiser der det var mangel på senger, sover nå fullstendig lydløst. Uansett hva som dukker opp under treet på julaften, blir ingen gave bedre enn denne.

Publisert