Hva som er så morsomt? Jeg leser boligavisen.

PS: Enten er det blitt altfor dyrt å bo i Bergen. Eller så er jeg bare blitt gammel.

Publisert:

Jeg sitter i sofaen og ler så høyt at femåringen stopper midt i leken. Hva som er så morsomt? Jeg leser boligavisen.

Da vi flyttet til Bergen for snart to år siden, ville jeg bo i sentrum. Der ville jeg kun hatt råd til et halvt kott med en enslig lyspære, som kun lyser på utvalgte dager. Verdi for pengene var avgjørende da vi endte i Olsvik.

Om det er mulig å ha kjærlighet ved første blikk for et hus, var det slik jeg følte det for rekkehuset vi endte opp i. Men det er da greit å følge med. Jeg har fortsatt autosøk på boliger med tre soverom i Sandviken. Sånn tilfelle prisene der plutselig ble halvert. Stort sett ender det i latter. Etterfulgt av oppgitt indignasjon.

Jeg synes det er hinsides at familieboliger i sentrum koster fem millioner og oppover. Men nå kreves det også fem millioner for et rekkehus i Bergen Vest. En leilighet med ett soverom i Olsvik selges for over 2,5 millioner.

Det er mulig jeg begynner å bli gammel, jeg har jo passert 30. Men jeg husker da en enebolig i samme område kunne kjøpes for under to millioner. Det virker som vi er begynt å telle millioner der vi tidligere talte hundretusener. Når latteren stilner, sitter jeg igjen med uro. Så mye penger har vi ikke folkens.

Publisert: