De verste køene

... og tre tips til å bedre dem

Publisert: Publisert:

Foto: Enrique Castro-Mendivil

Jeg er en utålmodig sjel, det innrømmer jeg gjerne.

Det er lite jeg finner så demotiverende som når milelange køer blokkerer utsikten til mine endelige gjøremål.

For eksempel telefonkøen til NextGenTel, som aldri er kortere enn 45 minutter, og som svært sjelden ender opp med at noen faktisk tar telefonen. Eller når saktegående, høylytte buekorps, og livredde turister som frykter at krigen har gjenoppstått, sammen forhindrer alle trafikanter å forlate fisketorget.

Køkulturen i Norge har et forbedringspotensial, og jeg benytter like så greit anledningen til å dele noen enkle tips:

1. Rulletrappkøen. Om du har dårlig tid blir rulletrappene fort en stressende affære. Noen ønsker å slå av en prat med venninnen sin, mens andre prøver å rekke et fly.

Løsningen er derimot enkel: stå på høyre side av rulletrappen om du ønsker å stå i ro, og bruk venstresiden om du ønsker å gå fremover.

2. Flettekøen. Rulletrappbrukere er nesten like ille som bilistene som havner fremst i en flettekø.

Se på flettefeltet som en glidelås. Annenhver bil fra hvert felt skal slippe til. Om folk i tillegg sørger for at begge kjørefeltene er i bruk helt frem til flettepunktet, så begynner plutselig køen å gå fremover. Vennligst se filmen som viser hvordan det skal gjøres.

3. Matkassekøen. En av de mest uunngåelige køene i hverdagen. Er du ekstra uheldig havner du bak Fru Olsen, som skal handle matvarer til en hel skoleklasse. Selvfølgelig har hun også lommeboken full av småpenger.

Se for deg følgende scenario: Du står som nummer to i en lang kø i matbutikken, og en ny butikkmedarbeider åpner kassen ved siden av deg. Her synes jeg vi alle burde bli enige om at den som har ventet lengst, får komme frem til den nye kassen først.

God kø!

Publisert: