Solangsten

Publisert: Publisert:

GODVÆR: Da sommeren kom tidlig til Bergen, lå folk strødd overalt i solen, som her på Nordnes. Men har vi brukt opp alt godværet når de av oss med sen ferie slipper fri? Foto: Bjørn Erik Larsen

I denne bedriften har vi en puljeordning for avvikling av sommerferie. Den er relativt forutsigbar og enkel. Enten har du ferie i første halvdel av ferien, eller i andre, og neste år bytter du pulje, hvis det ikke er særskilte behov som spiller inn. Jeg er som oftest ikke så stor fan av å ha ferie i første pulje. Vi er jo færre på jobb enn vanlig, og etter å ha jobbet overtid og ekstra i andre halvdel av ferien, har jeg glemt at jeg hadde ferie når skoleåret starter igjen, og livet returnerer til normalen.

Kombinasjonen av det fantastiske været i mai, og denne puljeordningen, har nå ført til en ny bekymring i kollegiet. Nå snakker de om solangsten: At det skal gå tomt for fint vær innen vår pulje begynner. Det er jo en reell fare. Vi hadde allerede brukt opp et helt årsbudsjett i godværsdager før vi kom til juni, og nå er det kanonvær igjen.

– Det kan jo umulig vare, sier de. Det er vel og bra for våre kollegaer som har startet ferien sin med brask og bram, men vi som sitter igjen, blir vettskremt av å se soldagene passere forbi på utsiden av vinduene. For det er jo tross alt Bergen vi snakker om.

Oddsen for å vinne i Lotto, skal være det samme som å ha bind for øynene, sitte på toget mellom Trondheim og Oslo, og slippe en tennisball ut av vinduet på et hvilket som helst tidspunkt og treffe en bøtte som står et eller annet sted langs sporet. Hvis Vestlandet fremdeles har 15 gode soldager igjen da vi kommer til overgangen juli/august, tror jeg at jeg må legge inn en kupong eller to.

Publisert: