Kan barn på 26 år fremdeles gi sine foreldre dorullnisser til jul?

PS: Guro Bergesen lovet kanskje litt for mye om årets julegaver.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Litt under et år siden. Fjorårets jul er nettopp overstått, det var fint i år og, vi fikk litt snø, men ikke for mye, fikk fine gaver, men ikke for mange, maten var god, og det var mye. Julegavene ble tatt i bruk, spesielt på kjøkkenet var husstandens nye, skarpe kniv et kjærkomment nytt familiemedlem. Jeg hadde for lengst erklært at nå, nå var det fader meg nok julemat og husmannskost, nå skulle vi spise lette salater, sterk og sunn mat fra Thailand og Vietnam, og til frokost skulle det kun inntas frukt med den magreste yoghurt. Og vi skulle bruke tid. Mye tid på å lage mat.

Les også:

Les også

9 norske juletradisjoner som får deg til å le

Det måtte selvfølgelig være da jeg kom til å snakke om julegaver med min far. Han er kokk, og jeg har nok arvet hans forkjærlighet for å lage mat. Vi er begge opptatt av å leve mest mulig miljøvennlig. Samtalen endte med at vi begge lovet dyrt og hellig at neste år, da skal ALLE julegavene være hjemmelaget. Og da snakker vi ikke dorullnisser og papirhjerter, men hjemmelaget leverpostei, granskuddsirup og hjemmebrygget øl.

Men, slår det meg først i begynnelsen av desember, han er jo kokk! Det er klart maten han lager for å gi bort blir bra! Da gjenstår bare ett avgjørende spørsmål: Kan barn på 26 år fremdeles gi sine foreldre dorullnisser til jul?

Publisert: