Om fremleie, husleie og samleie

Foto: Scanpix / Shutterstock (illustrasjonsfoto)

Publisert:

I 21 år har vi bodd i borettslaget, og nå får vi balkong! Den blir avlang og tre kvadrat, og det har tatt mange år for å komme så langt som vi er nå. Man kan vel si at det har vært en lang kamp for lite, men min kone gleder seg:

– Vi får sol til klokken ti om kvelden, sier hun.

– Etter sol kommer regn, svarer jeg.

Borettslaget har vært en byggeplass i vår, og vi ser alle frem til at støvet skal legge seg, gaten spyles og den nye balkongdøren fra stuen åpnes.

Når jeg passerer arbeiderne som erstatter stuevindu med dør, tenker jeg dann og vann på alle som påtar seg styreverv i borettslag landet rundt. De fleste er vanlige beboere som må ta stilling til mangt.

De må rydde gaten til 17. mai, heise flagget, være julenisse, løse konflikter, i tillegg til å ta stilling til byggtekniske spørsmål. Men det stanser ikke der. En kinkig klage ble tema for styret i et borettslag.

Det startet med at en andelseier søkte styret om å få leie ut leiligheten. Styret sa ja, og et ungt par flyttet inn. Etter en stund hørte man lyder som kunne indikere at paret hadde hyrdestunder midt på dagen. Et åpent vindu bar lyden av elskov.

De unge skapte sjenanse, og noen klaget altså til styret. Hva den stakkars styrelederen svarte til slutt, vet jeg ikke, men han skal ha begynt slik:

– Vi ga vel strengt tatt tillatelse til fremleie, ikke samleie.

Hvordan saken endte, vet jeg ikke, men samleie ble ikke tema på neste generalforsamling. Husleie ble det sannsynligvis ...