En bergensers bekjennelser

«Bergensere kan snakke negativt om byen sin, men når noen andre gjør det får de piggene ut».

STADION: Det kan jo ikke bare gå bra, litt spenning er jo det beste! Nikita Solenov

Benedicte Bakken

Nå som det har regnet i syv lange og syv brede, har jeg merket at jeg begynner å få nok av regnet i denne byen. Fristelsen til å flytte til en annen by har meldt sin ankomst i enkelte stunder.

Nå som den velkjente nedgangskurven til Brann har begynt å komme, har jeg hatt mine kritiske tanker rundt de rødkledde. Jeg har til og med luftet dem.

Når tåken ligger som et tykt teppe mellom de syv fjell og regnet høljer ned, er ikke Bergen så fin. Faktisk er det ganske nitrist til tider.

Les også

25-årskrisen

Dette er tanker jeg kan få som bergenser. Jo, du leste riktig. En bergenser kan få negative tanker rundt ting som omhandler sitt eget land. By, jeg mener by.

Folk fra andre byer mobber oss for regnværet. Bergensværet er blitt en allmenn spøk, og hver gang den kommer opp, kommer den indre forsvareren i meg frem. Regn kan faktisk være ganske koselig. Friskt og godt er det også, kan jeg si.

Jeg er glad i fotball og følger mye med på Brann, jeg. Det kan jo ikke bare gå bra, litt spenning er jo det beste!

Jo, Bergen kan som alle byer bli litt grå og trist, men når det er sol er det verdens flotteste by! Ålesund er finere, sier du? Lite saklig.

En gang var det en som sa til meg «bergensere kan snakke negativt om byen sin, men når noen andre gjør det får de piggene ut».

Jeg må vel bekjenne at det stemmer.