En amatørs favorittøyeblikk i VM

«Tysk corner, de velger den korte igjen», sier kommentatoren. KORT CORNER?

Publisert: Publisert:

MÅL: Toni Kroos scorer mot sverige lørdag 23. juni. Foto: Scanpix

90 minutter er spilt, stillingen mellom Sverige og Tyskland er 1–1. Det er lagt til fem minutter. Desperate tyskere, nå må det skje. De får en corner, god mulighet. Den blir tatt kjapt.

«Tysk corner, de velger den korte igjen», sier kommentatoren. KORT CORNER?

Her får man en gyllen mulighet til å redde seg selv. En corner, det kan være en kjempesjanse. Men den skal kastes bort. På en KORT CORNER? Det er det verste jeg ser.

Ok, så er jeg ingen fotballekspert. Jeg følger ikke med på verken den ene eller den andre ligaen. Derfor er det litt farlig å uttale seg, men når det er mesterskap ser jeg det meste. Jeg kan ikke huske en eneste gang hvor kort corner har ført til noe godt.

Det gjorde det heller ikke denne gangen. Det ble ikke mål i hvert fall.

Maria Rud Halvorsen Foto: Eirik Brekke

Noen minutter seinere får Tyskland frispark like utenfor 16-meteren. Litt nærme kortlinjen, posisjonen kunne vært bedre. Skudd eller innlegg. Et halvt minutt igjen på klokken. Toni Kroos stiller seg opp for å ta det.

Men så skjer det noe rart, i hvert fall for mine utrente øyne. Tyskeren Marco Reus stiller seg opp en meter eller to foran ham. Kroos triller ballen rolig bort til ham. KORT FRISPARK? Jeg klikker.

Så skjer det noe fantastisk. Reus stopper ballen, Kroos tar fart, setter den midt i krysset. Nydelig, mitt favorittøyeblikk så langt i VM.

Kort frispark, det liker jeg.

Publisert: