VM i … eggekasting?

I dag starter fotball-VM. Her er noen mesterskap som er hakket mer spektakulære.

EGGE-VM: En mann får et egg knust mot hodet sitt under VM i eggekasting i Swaton, Storbritannia, i 2015. Visstnok gjorde han det til inntekt for en god sak. REUTERS

FINLAND står blant annet bak VM i konebæring. Her skal mannfolkene bære konene sine på ryggen gjennom en hinderløype. Finnene fant også opp VM i mobiltelefonkasting, og i en årrekke hadde de sauna-VM. Det ble stanset da en deltaker omkom på tragisk vis.

DET ER UTROLIG hva enkelte er villig til å gå igjennom for å vinne. I England arrangeres det årlige osteløpet, der en ost kastes utfor en særdeles bratt bakke. Førstemann ned vinner osten, og hvert år er det mange som skader seg alvorlig.

VM I EGGEKAST: Fra VM i eggekasting i Swaton, Storbritannia, sommeren 2015. REUTERS

VISSTE DU at det finnes et eget verdensforbund for eggekasting? Og listen over underlige mesterskap bare fortsetter. Siden 1976 har det vært arrangert VM i tåbryting, og det arrangeres også mesterskap der poenget er å sparke motstanderen i leggen helt til den ene går i bakken.

SJAKKBOKSING: Fra VM i sjakkboksing i Russland i 2013. Her er det noen minutters intervaller mellom hver gren, og idretten krever mye både fysisk og mentalt. REUTERS

VM I GJEMSEL, koking av testikler, spising av brennesle – listen bare fortsetter. Så finnes det også sære hybrider som sjakkboksing, der man altså veksler mellom å spille sjakk og å bokse. Det som er helt sikkert er at vi mennesker elsker å konkurrere. Og vi nyter å se på andre som duellerer.

GODT VM – om du så foretrekker fotball eller testikkelkoking!