- Kjære alle dere anti-halloween-folk: Ta dere en bolle.

PS: Elisabeth de Lange Gjesdal er lei av haterne.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Skrekk og gru, lørdag er det halloween igjen. Møkkadag, hæ? Glade unger som kler seg ut, godteri, glede og fellesskap i nabolaget? Fysjom. De burde skamme seg, en slik kjekk dag hadde vi jo ikke før i tiden, så de får komme seg inn og finne på noe annet. Makan!

hallonic.jpg

Ut med «Knask eller knep», inn med julebukk. Dette er faktisk navnet på en gruppe på Facebook som teller nærmere 125.000 mennesker. En gjeng surpomper som ikke ser hvor mye glede barna har av denne festdagen.Halloween er sosialt og moro i en tid med mørke. Store og små er ute i gatene, noen holder fest. Er ikke det bare kjekt da? Du MÅ ikke gi noe som helst.

Greit, barna sier knask eller knep — men kjære vene. Det er en lek. Jeg har til gode å se noen gjøre noen knep, dette er stort sett herlige barn som er ute og koser seg. Og ser du positivt på det, så går det fortere å si knask eller knep enn å høre på fem vers fra en julesang uten at noen traff en eneste tone.

Du får mest sannsynlig verken dorull eller egg på huset, eller andre fæle ting. Men det dukker gjerne opp en og annen smårøver som forsøker å se så skummel som mulig ut - ikledd et gresskarkostyme. Jeg feiret halloween for første gang i 1996. Barna mine har alltid feiret det. For dem som vokser opp ER dette en tradisjon. Og det er kjekt.

Så kjære alle dere anti-halloween-folk: ta dere en bolle. Eller enda bedre: Ta dere en fordømt julekake og spar oss for klagingen. Jeg sier som Ole Brumm: Ja takk, begge deler.

Neste år stemmer jeg for at vi feirer thanksgiving også. Det er åpenbart mange som kunne hatt godt av å si hva de er takknemlig for!

  • Les også om en annen BT-journalist som tar halloween på blodig alvor.
Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. NRK: NVE åpner tilsynssak etter ulykken i Tokagjelet

  2. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter

  3. Stal hjartestartar frå ambulanse

  4. Mistenker ruskøyring etter at lastebil køyrde i autovern

  5. – Hei, du bak gardinen, som ikke åpnet da jeg ringte på. Jeg så deg nok.

  6. Trossa protestar: Vedtok nye rusbustader i Nyhavn