En heks i bassenget

Ikke snakk hardt til noen som svømmer bryst. Det kan få konsekvenser.

Publisert:

Jeg hadde svømt noen hundre meter. Så ble jeg lei. Det er irriterende å ligge bak brystsvømmere i hurtigbanen. De sprer hender og føtter i alle retninger. Og mange av dem sliter med dysleksi. «Hurtig» står på et stort skilt. I banene ved siden av står det «Middels» og «Sakte».

Jeg trakk meg unna til en annen hurtigbane. Men der var det en annen brystsvømmer. Hun gjorde heller ikke det som står på skiltet: «Hold høyre».

Jeg svømte rett mot kvinnen, men hun foretrakk å holde venstre. Jeg svømte til vi nesten krasjet. «Du må holde høyre», sa jeg. Hun så på meg med et strengt blikk. Fortrakk ikke en mine. Det var da jeg så at hun hadde tatt på seg bredt lag rød leppestift. Jeg kvapp.

Etter noen runder flyttet jeg meg til en annen bane. Kvinnen var så skummel. Jeg turte knapt å se i hennes retning.

Etter noen hundre meter begynte pulsklokken min å oppføre seg rart. Ved tusen meter begynte skjermen å flimre. Jeg kastet et blikk mot kvinnen, som nå la seg bakover og svømte rygg. Hadde hun forhekset klokken min?

Da jeg avsluttet svømmingen var klokken gått i svart. Svømmeøkten kunne ikke registreres på Strava. Og klokken har ikke virket siden. Jeg hadde bestemt meg: Jeg tør aldri mer snakke til en kvinne som svømmer rundt med leppestift.

Publisert: