Ikke skyt, Harry!

Jeg ser hva han tenker, skriver journalist Kjetil K. Ullebø.

VENSTREBACKENS ØYEBLIKK: Finske Harry Ylönen spilte venstreback for Brann på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Artikkelforfatteren hadde liten tro på Ylönens offensive evner. Her ser vi Ylönen fortvile under cupkampen borte mot Molde i 2000. Den endte med tap.
  • Kjetil K. Ullebø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Folk som går jevnlig på Brann Stadion, finner på mye rart. De roper de merkeligste ting. Og her bør jeg nesten skifte fra «de» til «vi», siden jeg dessverre er en av dem.

Én rar stadiontradisjon er denne: Uansett hvor en Brann-spiller har ballen, så kan noen finne på å rope «skyt!!!!». Er en Brann-spiller mindre enn 80 meter fra motstanderens mål, så kommer det.

«Skyt!!!»

Nå er dette selvsagt til dels en ironisk greie. Det er ingen som mener at den godeste Piotr, keeperen altså, skal skyte når han har ballen rett utenfor egen 16-meter, selv om de skulle finne på å rope det.

Test deg selv:

Les også

Den store bergenske popquizen

Problemet er bare at Brann-spillerne ikke skjønner ironi. De skyter stadig vekk. Og det går sjelden bra. Noe av det vanligste fuglene over Nymark hører, er trolig følgende: Noen roper «skyt!!!». Det går et lite sekund. Så kommer det et «neiii!» fra rundt 10.000 mennesker.

Ikke gidder Brann-spillerne å hente ballen selv heller.

For mange år siden var jeg på Rosenborg-Brann i Trondheim. Da kampen nesten var ferdig, lå Brann selvsagt under, men bare 3-2. Det er da det skjer, i det 85. minutt. Branns finske venstreback, Harry Ylönen, får ballen utenfor straffefeltet til Rosenborg. Han er ikke akkurat kjent for sin gode skuddfot, og jeg ser hva han tenker. Han har tenkt å skyte.

«Ikke skyt!!!» , roper jeg fortvilet. Det går et lite sekund. Så bryter det ut vill jubel blant et par hundre bergensere. Harry Ylönen har utliknet til 3-3.

Publisert
BT anbefaler

– Jeg merket ikke at jeg kjørte over dem

En kvinne er tiltalt for å ha kjørt over flere personer.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fylkesvei i Sogn stengt etter ras: – Kjent og farlig rassted

  2. – Da jeg så de andre gå i dusjen på Sammen, tenkte jeg at det var lurt

  3. Massene fra den evakuerte bygården skal ha blitt dumpet her. Ulovlig, mener kommunen.

  4. Klubben ble varslet om ulykken med anlegget. Neste dag ble det skrudd på igjen.

  5. Navs fedrekvotepraksis kan havne i retten

  6. – Jeg vil reise med tog, men er usikker på om Vy ønsker meg om bord