En venn hadde for en stund siden en natt han sent vil glemme. Det begynte svært så uskyldig. Hele storfamilien var samlet hos svigerforeldrene hans, til feiring og overnatting. Vår venn og konen fikk låne svigerforeldrenes soverom. Der la de seg utpå kvelden, og sovnet.

Midt på natten våkner mannen av at han er kokvarm. I mørket prøver han å røre på seg, men han kommer ikke av flekken. På den ene armen hans sover konen, tett inntil ham. På den andre armen? Der sover svigerfar, like tett inntil.

Vår venn i midten er lite lysten på å vekke svigerfar, en svær branne av en mann som sover tungt. Men noe må gjøres, ellers kommer han til å svime av i den dampende heten. Han velger å vekke konen, og peke på den sovende mannen på armen. Det er hennes far, hun må ta grep.

– Pappa! Hva gjør du her? Konen roper. Den sovende våkner med et rykk og lurer på nøyaktig det samme. Forvirret og unnskyldende kommer han seg ut av svigersønnens favn, og inn på soverommet der han egentlig skulle være.

Vurderer du å få et tettere forhold til familien, kan vår venn fortelle at det finnes grenser. For hans del går grensen et stykke før å dele seng med svigerfar. Men som vittig historie til familiesagaen egner det seg glimrende!