Gleder du andre, gleder du deg selv

Det er lite som skal til.

Publisert Publisert

ARTIKKELFORFATTEREN: Bergenser, skribent, sportsfanatiker og vinelsker. Veldig lite gir meg mer glede enn en fjelltur eller en fotballkamp. Foto: Ørjan Deisz

  • Benedicte Bakken

Forrige uke kjøpte jeg nytt spisebord og måtte dermed bli kvitt mitt gamle. Jeg la det ut for salg, og etter noen dager kontaktet en eldre dame meg som gjerne ville kjøpe det.

Problemet var bare at hun ikke hadde muligheten til å hente bordet selv, og lurte på om jeg hadde mulighet til å levere det dersom hun betalte litt ekstra. Jeg fikk hjelp av min far, og svarte at det ikke var noe problem.

Da jeg kom med bordet denne uken klemte denne damen meg to ganger, og takket meg flere ganger enn jeg kunne telle. Dette kun fordi jeg hadde tatt meg bryet med å levere bordet hjem til henne og bære det opp én trapp.

Les også

PS: «Noen sier at 30 er de nye 20. Vel, det er det ikke.»

Da jeg satt i bilen på vei hjem hadde jeg et smil om munnen og var varm i hjertet. Jeg kom til å tenke på hvor lite som skal til for å glede noen. Og ikke minst hvor godt det føles på kroppen.

Nå er det ikke alltid man er i en situasjon hvor man skal levere bord til eldre damer, men poenget er at man får så mye igjen for å glede andre.

Å legge seg selv litt til side har vi alle godt av iblant. Det er ikke så mye som skal til. Kanskje er det nok å bytte ut et nei med et ja.

Kanskje er det du som sitter i bilen varm om hjertet i dag?

Publisert