Er det lov å klage på været snart?

Det har kanskje vært for fint vær i det siste til at man kan klage på det? Try me!

Publisert: Publisert:

SOMMER I MAI: Hvor ble det egentlig av våren? Foto: Bjørn Erik Larsen

Over 30 grader og sol flere uker i strekk. Helt supert sommervær! Men når ble egentlig mai en del av sommeren?

Jeg savner våren, årstiden som vi foreløpig har blitt frarøvet.

For min del har det blitt en særs ineffektiv mai måned. For når det er 30 grader og sol, får ikke bergensere gjort noe som helst annet enn «å være ute». Meg selv inkludert.

Det er jo uhørt å gjøre noe som helst innendørs «når vi først har sånt vær». En tur på kino? Glem det! Restaurant? Nei, da spiser vi heller noe halvfabrikat i en park, mens vi drikker lunken pils.

Apropos utepils. Det er jo herlig! Men flere uker på rad er ikke bra for helsen. Og jeg trodde utepils skulle være noe spesielt, noe man nyter veldig den sjeldne gangen det er vær til det.

Leiligheten er nedstøvet, skittentøyhaugen har blitt et berg. Sånn blir det bare. Det er jo for dumt å rydde inne, når været en sjelden gang (25 dager i strekk?) er så fint. Da er det bedre å benytte anledningen til å sitte i hagen og stirre ut i løse luften.

Nei, ta meg heller tilbake til det klassiske bergensklimaet, med mild vinter og sval sommer. Regn er helt fint det. Men gi meg to-tre dager i løpet av sommeren med 30 grader og sol. Da kan jeg nyte utepilsen og faktisk føle at jeg fortjener den.

I dag våknet jeg forresten til 13 grader og lettere skyer. Endelig er det vår!

Publisert: