Bergen varmere enn Syden

Publisert: Publisert:

Foto: Rune Sævig

Stein Langeland

Vestlandet bader i sol, mai viser seg fra sin beste side og det meste virker å være snudd opp ned. Vi har en ekstremhelg bak oss. Facebook flommer over, Instagram gløder, hoggormen titter frem og sjøen lokker. Likevel vil det alltid være noen stakkarer som velger Syden i stedet for Bryggen, Kreta heller enn Fanafjorden, Rivieraen fremfor Tysnes.

En statusrapport mandag morgen viser at Bergen er varmere enn hele den spanske Solkysten. De som valgte Kreta for å sikre seg sol og varme, har hatt pøsregn hele helgen. På den franske Rivieraen var det grått og trist mandag, Madrid kunne melde om 14 grader, lett regn og typisk norsk sommer.

Jeg vet hvordan det føles. I fjor reiste vi til Englands sørkyst akkurat den lille uken sommeren gjestet Vestlandet. For når skyene ikke er her, er de selvfølgelig et annet sted. Akkurat den uken var de i Brighton sammen med oss.

Værutsiktene fremover er dyster lesning for alle som skal sørover til «varmere strøk». Trøsten får være at det neppe kommer til å vare evig. Spørsmålet er når det snur.

Å velge tid og sted for ferie er nemlig litt som lotto. Noen ganger treffer man blink, andre ganger er det bare deprimerende å reise til Flesland med sydenkofferten pakket når gradestokken løper løpsk her hjemme.

Derfor tar jeg ingen sjanser i år. September er ofte bra her hjemme – med «indian summer». I midten av oktober anser jeg faren for å være over. Da blir det tur til Kreta.

Publisert: