Gjestene hutret og frøs, og drakk buljong istedenfor øl til fenalåret

Du må aldri tro at våren er kommet. Da begynner det garantert å snø.

Publisert Publisert

HVIT MORGEN: Tirsdag kveld lurte jeg på om det snart er tid for å skifte dekk på bilen. Onsdag morgen våknet jeg til dette synet, skriver Christian Nome Lepsøe. Foto: Christian Nome Lepsøe

Vi er kommet til den tiden på året der vi blendet av lysere ettermiddager og tosifrede temperaturtall tror det er på tide å sette frem hagemøblene. Vi begynner å glede oss til årets første grillmiddag. Vi setter vårblomster i jorden og rydder vekk snømåken. Vi finner frem vårskoene.

Jeg kom til å tenke på dette da jeg sto opp hin dagen. Kvelden før lurte jeg på om jeg skal skifte til sommerdekk selv i år, eller krype til korset og få jobben gjort på dekkhotell. Det er jo snart tiden for slikt.

Og så var det pinadø hvitt utenfor da jeg våknet neste morgen. Snø så langt øyet kunne se. Sommerdekkene får ligge i garasjen noen uker til.

Men nå har vi nok hatt årets siste snøfall, tenker du. Det er jo snart 1. april.

Glem det, sier jeg.

Det året vi døpte minstejenten, kom familien fra England på besøk. Vi la dåpen til 16. mai, så de langveisfarende skulle slå to fluer i en smekk og få oppleve en skikkelig søttendes-feiring når de først var i Norge. Vi skulle servere fenalår på terrassen etter å ha sett prosesjonen i strålende vårvær.

Nasjonaldagen ble selvfølgelig en iskald opplevelse med sludd og frisk nordavind. Gjestene hutret og frøs og drakk buljong istedenfor øl da de spiste fenalår med pledd rundt skuldrene.

Det eneste sikre med været i Bergen, er at du aldri vet hvilken årstid det er.

http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/BT/multimedias/4010b156-319d-355e-8a95-f43bc7360676
Publisert