Når takboksen krymper

Lasse Lambrechts gikk i svart på en parkeringsplass i Danmark.

MONSTERBOKS PÅ TAKET: Det er ingen tvil om at denne bilen tilhører en barnefamilie. Privat

En gigantisk takboks skriker familiebil. En mann som prøver å lirke en barnevogn inn i den skriker av sinne. Jeg gikk i svart på en parkeringsplass i Danmark.

Det er ikke første gangen kombinasjonen takboks og barnevogn får blodet til å koke. For takbokser krymper når de kommer utenfor Bergens grenser. Hjemme går vognen oppi boksen som en lek, resten av reisen er det krig.

Siden jeg visste at naturlovene var i mot meg hadde jeg sikret meg gode arbeidsforhold. Jeg hadde parkert slik at ingen kunne stå ved siden av meg. Men hvor lenge var Brann på medaljeplass? I løpet av natten hadde en østlending brutt parkeringsstriper og folkeskikk. En kamel kommer seg lettere gjennom et nåløye enn jeg kom meg mellom bilene.

I en positur som hadde sikret meg OL-gull i turn, prøvde jeg å skvise barnevognen på plass. Tålmodigheten meldte pass og raseriet våknet. Lirking ble til rabiat risting. Innestemme ble til stadionstemme. Jeg sendte meg selv til hotellrommet for å roe meg ned.

Etter å ha gått i sirkler på hotellrommet og sparket til en benk var jeg klar for dyst igjen. På vei mot bilen så jeg noen som hadde samme problem som meg. Skuffende nok verken rablet eller klikket vedkommende. Han bare rygget ut bilen for å komme lettere til.

Mer om Lasse Lambrechts på tur: