Er vi i ferd med å bli østlendinger?

Det foregår en «sniklompifisering» av Vestlandet.

LOMPETRUSSEL: Pølsebrødene får stadig sterkere konkurranse fra lompene på Vestlandet. Og det skjer i det stille. Wikipedia/NTB Scanpix

Det var plutselig sommer igjen, og det ble grilling. Med solen i ansiktet satt jeg der og spiste en passe brent pølse. I koppen hadde jeg noe kaldt å drikke, og alt var egentlig perfekt. Helt til jeg innså hva det var jeg faktisk spiste.

Jeg spiste ikke pølse i brød, også kjent som hot dog, slik jeg alltid har gjort, enten jeg har befunnet meg på en vestlandsferge, på Trekroneren eller på Brann Stadion.

Jeg spiste pølse i lompe.

De siste årene har det foregått en «sniklompifisering» av Vestlandet. Brødhyllene i butikkene er fulle av lomper, og de dukker stadig oftere opp i sosiale lag. Tidligere var det gjerne noen som senket stemmen på grillfesten, og litt unnskyldende spurte «har dere lomper»? Men nå trenger de ikke det.

Lomper er en like selvfølgelig del av grillselskapet som ketchup og sennep.

Les også

Les også: Ikke skyt, Harry!

Er vi i ferd med å bli østlendinger hele gjengen? Står vi snart der på Trekroneren og ber om «ei pølse i lompe» ? Begynner vi å bry oss om det norske landslaget i fotball? Le av «Mot i Brøstet»? Er det bare å investere i en nisselue først som sist?

Vi har sovet alle sammen, men nå må vi våkne. Dette må på den politiske dagsorden, og politikerne bør vurdere forbud. For når folk først begynner å lefle med lomper, da kan de fort gå over på drøyere saker..

Før vi vet ordet av det kan det være sosialt akseptabelt å spise pølse i vaffel, slik de gjør i Østfold. Pølse i vaffel med ketchup OG syltetøy.