Du skal feire mens du kan

Hverdager er det nok av når du heier på Brann.

Publisert: Publisert:

FEIRER MENS HAN KAN: Lasse Lambrechts. Foto: Jan M. Lillebø

Jeg lærer opp en ny generasjon med brannsupportere. I vår har vi fokusert på alle brannsupporteres viktigste bud: «Du skal feire mens du kan».

Å vente til at seriegullet er i boks er ikke noe for oss. Det er som å eie en grill i Bergen og vente på det perfekte grillværet. Du må fyre den opp når det er opphold. Den som venter på det perfekte grillvær blir stoppet av syndflod eller grillforbud.

Fornuftige Brannsupportere får sjelden noe å feire. I det kalde nord lurer de ekle trønderne og de kjipe moldenserne. Mens de har mesket seg med loff med sirup på, har vi vært henvist til gammel kneipp med fårepølse. Men i vår har det trauste kostholdet betalt seg for Brann.

Slike muligheter kommer ikke ofte. Dette var muligheten til at en ny generasjon skulle få kjenne på gullhåpet. Jeg sendte fornuften til sjøs og kjøpte familiebillett på Gulltoget. Togturen har til nå vært verdt all hoderistingen og forsøk på latterliggjøring. Ungene har begynt å tro.

Nå truer toget med å spore av. Brann har blitt Brann igjen, og i nord har de kvesset sjekkheftene. Kanskje får alle fornuftige mennesker rett i november. Men de kan ikke ta fra oss festen og håpet fra i vår.

Publisert: