Doble bonuspoeng til konen

Noe av det gøyeste jeg vet er å overraske folk med gaver de ikke har forventet. Sånn er kameraten min også. Men sist jul gikk det fullstendig galt for ham.

Publisert Publisert

Foto: Reuters

Som god sunnmøring er han notorisk opptatt av å gjøre en god handel. Han er storsamler av bonuspoeng og vet alltid hvor det er størst rabatt å hente. Derfor er han ofte ferdig med julegavene allerede på ettersommeren.

Så gjelder det bare å holde tett i den lange ventetiden frem til jul. Det er ofte en større utfordring enn å finne rett gave.

De siste årene har han og jeg kjøpt samme julegave til konene våre. Det har gitt oss noen uforglemmelige turer og opplevelser sammen.

I fjor kjøpte vi flybilletter på salg allerede i august. De neste fire månedene satte vi opp pokerfjes hver gang konene fortalte hva de ønsket seg til jul.

Hjemme hos oss var lettelsen stor da julaften kom. Min kone visste ingen ting og fikk hakeslepp da hun skjønte at vi skal til Dublin i mars.

Det var verre hos kompisen min.

I iveren etter å samle poeng hadde han registrert konens bonuskort da han kjøpte flybillettene. Hun skjønte selvfølgelig hva som var på gang da det kom epost med reisebekreftelse fra flyselskapet.

Men akkurat som gubben, hadde hun klart å holde tett i fire måneder. Doble bonuspoeng til henne, altså!

Publisert