Uten data, men ikke utgått på dato

Eldre er utgått på data, fortalte BT Magasinet i helgen. Men mye kan fortsatt ordnes uten moderne teknologi.

Publisert Publisert

UTEN TEKNOLOGI: Onkelen til Christian Nome Lepsøe hadde verken pc, VISA-kort eller mobiltelefon. Brev skrev han på en gammel skrivemaskin med kulehode og rettetast og nyhetene sto i papiravisen. Kontanter tok han ut i banken. Ringe gjorde han hjemmefra.

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onkelen min var et vandrende eksempel på dette. — Jeg trenger ikke Internett. Hva skulle jeg brukt det til, spurte han rett som det var.

Han hadde verken pc, VISA-kort eller mobiltelefon. Brev skrev han på en gammel skrivemaskin med kulehode og rettetast og nyhetene sto i papiravisen. Kontanter tok han ut i banken. Ringe gjorde han hjemmefra.

Les også:

Les også

Noe gikk galt. Prøv igjen senere.

For noen år siden var han og jeg på shoppingtur i Danmark. Onkelen min shoppet for øvrig bare kvoten sin ombord på båten, da slapp han å han med seg danske penger.

Da jeg kom ut av den siste butikken, var han borte. Jeg småløp opp og ned den eneste gaten i den lille byen flere ganger uten å finne ham. Etter hvert ble jeg stresset, vi hadde dårlig tid til båten hjem. Jeg ringte politiet, og var til og med en tur innom sykehuset for å høre om de hadde fått inn en eldre, norsk herremann. Det hadde de ikke, og jeg begynte å bli alvorlig bekymret. Både for min reisekamerat og det faktum at vi ikke ville rekke båten hjem.

Les også:

Les også

Gratulerer med forsovelsen!

Jeg belaget meg på overnatting i Thisted, og ringte danskebåten.

Da fikk jeg tidenes overraskelse. Onkel var allerede om bord.

Reisevant som han var, hadde han forklart situasjonen for en danske og fått haik hele veien tilbake til Hanstholm.

— Hvor har DU vært, spurte han forundret da vi endelig ble gjenforent.

Akkurat det kunne han jo funnet ut hvis han hadde hatt mobil og kunne ringt meg ...

Les også:

Publisert