Disse sangene må også forbys i skolen

  • Jon Tufto
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

For en fantastisk idé de fikk i Stavanger-skolen! Foreldre måtte velge hvilke julesanger barna deres fikk synge. Jeg håper foreldrene får velge også resten av året, for sannelig er det mye vås som synges i norske klasserom.

Alle fugler (små de er): Det er de jo slett ikke. Elevene bør få lære at det også finnes store fugler, som struts og pingvin. Jeg vil reservere meg mot denne sangen.

Bjørnen sover: Denne sangen begynner bra når den lærer barna at bjørnen sover og ikke er farlig. Men er det nødvendig skremme dem med at «man kan jo aldri være trygg»? Dette bidrar til unødig bjørnefrykt. Jeg reserverer meg.

Bro, bro brille: «Den som kommer aller sist, skal i den sorte gryte». Kulturell appropriasjon på sitt verste. Nordmenn bør ikke stjele kulturen til fattige og undertrykte kannibaler. Jeg reserverer meg.

En bussjåfør, en bussjåfør: Tenk på vesle, mutte Andrea på syv år, som drømmer om å bli bussjåfør. Bør vi fortelle henne at bussjåfører må være menn, attpåtil menn med godt humør? Jeg reserverer meg.

Mikkel rev: «Skrev et brev, sendte det til månen». Denne sangen skaper urealistiske forventninger til Posten, som allerede sliter mer enn nok med å levere til Bygde-Norge. Jeg reserverer meg.

Stå på, Stavanger! Vi har fortsatt mye å ta tak i.

Likte du denne teksten? Del den på Facebook!

Publisert
  1. Humor
  2. Musikk
  3. Skole
  4. Jul
  5. Stavanger

Les mer om dette temaet

  1. Stavanger må jekke seg ned litt

  2. Ekteskapets ukjente lederstillinger

  3. How to greet a Norwegian

  4. 15 sikre tegn på at du er over 40 år

BT anbefaler

Disse avgangene til og fra Flesland rammes

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN