Kunsten å bytte telefon

Publisert:

Det er utrolig hvor lenge man kan holde ut med et telefonvrak, hvis en ny modell er like rundt hjørnet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Det er med mobiltelefoner som med alle andre teknologiske duppeditter. Det er vanskelig å vite når man skal kjøpe ny, og det kommer alltid en nyere og mer oppdatert modell.

Min mobil har levd i faresonen lenge. En bryter har knekt, farten har gått ned, samtaler blir brutt. Den er en plage, på et vis. Men enda har ikke den siste Iphonen kommet ut, så den skal jaggu meg få overleve den neste måneden eller to også.

Det finnes forskjellige taktikker for å iverksette mobilbytter. Jeg har en bekjent som skulle stikke mobilen i lommen etter å ha kjøpt bussbillett, i det bussen ankom en regnvåt morgen. Hun bommet på lommen, og endte opp med å kaste den under bussen i stedet.

Jeg spurte en kollega om det ikke var veldig dårlig planlegging, da hun fikk ny telefon i forrige uke, og det bare er en måned igjen til ny modell kanskje kommer. Hun sa at det var ikke planlagt i det hele tatt, men at den gikk i tusen biter mot gulvflisene.

Ryktene sier at man ikke trenger så spektakulære metoder heller. En fra teknisk avdeling skal ha sagt: «Gratulerer med ny telefon», da han slapp telefonen hennes i en halvliter med øl. Det enkle er av og til det beste. Nå venter jeg bare på en produktlansering. Eller den neste.

Publisert: