Våre bortskjemte kjæledyr

Jeg trodde katten vår var verdens mest bortskjemte kjæledyr helt til jeg hørte hva min kusine gjør for hunden sin.

Publisert: Publisert:

DEN DAGLIGE PALE: Hver dag i sommerferien får Linus pale. Han foretrekker den nytrekt, og uten hode. Foto: PRIVAT

Vi unner oss alltid noe godt når vi har ferie. Mange kjæledyr får også ekstra oppvartning.

Derfor har jeg servert pusen vår Linus pale til frokost hver morgen på hytten på Tysnes de siste tre ukene.

Linus elsker nytrekt pale. Han skjønner hva som er på gang allerede når jeg tar fisken ut av kjøleskapet. Jeg ser hvordan forventningen stiger i han, niåringen blir som en leken kattunge når det er pale på gang.

En katt som får pale til frokost hver eneste sommerdag blir ganske så bortskjemt og ikke så rent lite kresen. Det har for eksempel ført til at Linus ikke spiser rå pale. Makrell lukter han ikke engang på, uansett om den er fersk eller nytrekt.

En gang serverte jeg hele palen på et fat. Med hode, øyne og innvoller. Da snudde Linus tvert og spankulerte demonstrativt bort med halen i været. Han likte ikke at maten glodde på han.

I lystig lag på slutten av ferien fortalte jeg min kusine og mannen hennes hvordan vi skjemmer bort pusen. Jeg trodde de skulle le, men de hadde full forståelse. Da gikk det opp for meg at det er ganske vanlig å gi kjæledyrene litt ekstra godsaker i ferien.

BORTSKJEMT: Dette er Bruno. Han har egen plass i sofaen og får speilegg til frokost hver dag. Foto: PRIVAT

Selv serverer de hunden sin – Jack Russel-terrieren Bruno – to speilegg til frokost hver eneste dag. Favorittretten hans på McDonalds er fritert kylling. Han har egen redningsvest og hvis det regner bæres han innenfor jakken.

Snakk om hundeliv!

Publisert: