Fem bøker du neppe bør vise din sidemann

Da BT-journalist Roar Lyngøy trengte lesestoff til ferien, fant han ut at ikke alle bøker egner seg.

Publisert:

IDIOTER: Pass på hvem som sitter rundt deg når du drar opp denne. Foto: Christian Nicolaisen

1: «OMGITT AV IDIOTER». Denne er det mange som har lest. Det kan være fristende å «flashe» boken til irriterende medpassasjerer, til kaklehønene på stranden, eller til arbeidskollegaer. Men du virker kanskje selvforherligende og arrogant. Jeg droppet boken denne gang.

2: «HELVETE I ØST». Jeg har selv bodd på Østlandet en del år, og vet at Vestlandet er best summa summarum. Men denne boken skal man muligens være litt forsiktig med dersom man tar flyet til Oslo.

3: «MENN VISER FRAM PIKKEN SIN». Artig påfunn av hun som skrev boken, etter å ha mottatt en haug med penisbilder fra ukjente menn. Men omslaget i seg selv kan skape særdeles pinlige situasjoner, om det så er på bussen, flyet eller stranden. Noen bøker egner seg best i lukkede rom.

4: «GUDDOMMELIG SEX». Litt som forrige punkt. Svære bokomslag som handler om sex kan føre til rar stemning. Kanskje man skal gjøre med bøkene som man planlegger med snus, og innføre nøytrale omslag?

5: «HVORDAN MESTRER DU SINNE?». Denne typen selvhjelpsbøker sier ofte en del om deg selv og hva du er opptatt av/plaget med. Å fortelle han eller hun ved siden av deg at du er en sinnatagg, inviterer neppe til en hyggelig passiar der og da.

Publisert: