PS! Ikke «ja» eller «nei», men «kanskje»

Hva skjedde med å faktisk svare på en invitasjon?

Publisert Publisert

Foto: Adrian Søgnen / Facebook (skjermdump)

  1. Leserne mener

Det kommer stadig invitasjoner til alle mulige arrangementer på Facebook: Noen fyller år, andre arrangerer «babyshower». Noen inviterer en liten gjeng, andre mange flere. Men trenden er den samme: Kun et fåtall svarer om de kommer eller ei!

Mange blir stående på «invitert». Det kommer stadig påminnelser om invitasjoner og arrangementer du er invitert til, så invitasjonen har nok ikke gått hus forbi. De fleste har garantert fått med seg invitasjonen, men svarer likevel ikke. Å ignorere hele invitasjonen er vel kanskje et tydelig signal på at de ikke er interessert i det hele tatt?

Men hvilket svar er «kanskje»? Kan det oversettes med «kommer hvis jeg gidder»? «Jeg kommer hvis ikke noe kulere kommer opp»? Eller «jeg føler jeg burde si ja, men jeg har jo ikke lyst i det hele tatt»? Jeg vil påstå at «kanskje»-svaret faktisk er verre enn å bli stående på «invitert».

Uansett unnskyldning: Hvis du ikke kan komme, så svarer du «nei». Hvis du har lyst, så finner du tid, penger og anledning til å komme. Og da svarer du «ja»!

Publisert