Endelig lov til å skifte favorittlag!

Fotball-VM gir et deilig avbrekk fra de strenge reglene som medfølger livet som fotballsupporter

Publisert:

ØYEBLIKKET I 2006: Etter å ha satt inn 1–0 i semfinalen mot Tyskland, løp backen Fabio Grosso jublende mot midtlinjen med tårer i øynene, i en slags hyllest til Marco Tardellis jubling i VM-finalen i 1982. Det var da det gikk opp for meg at Italia selvfølgelig var mitt lag. AP

Å være fotballsupporter er ganske forutsigbare greier. Du heier på det samme laget år ut og inn. Og uansett hvor lei du måtte være, så er det ikke lov til å skifte.

Men det finnes heldigvis unntak fra reglene: Fotball-VM. Hvert fjerde år er det lov til å ha et litt mer avbalansert forhold til dette med hvilket lag du holder med.

Her er en gjennomgang av mitt troløse VM-liv:

1990: Mitt første skikkelige VM. Og så vidt jeg husker, var det Argentina jeg hadde bestemt meg for å holde med da jeg forventningsfullt satte meg ned i saccosekken foran TV-en.

1994: Holdt med Brasil for første og siste gang. Først og fremst på grunn av den nydelige spissen Romario.

Les også

Å sjå fotball-VM i år er å støtte Putin

1998: Mellom 1994 og 1998 hørte jeg på så mye britpop at jeg begynte å holde med England.

2002: Fant ut at det det å holde med England var verre enn å heie på Brann.

2006: En pasning fra Andrea Pirlo og en scoring fra backen Fabio Grosso, gjorde at jeg kom hjem da jeg så semifinalen mellom Tyskland og Italia i 2006. Selvfølgelig er Italia mitt lag! Silkemyke pasninger, tårer og knallharde taklinger. Stål og silke! Går det an å holde med noen andre?

2018: Siden 2006 har jeg holdt med Italia, så dette VM-livet var kanskje ikke så lettvint likevel. Men i år er ikke de azurblå med. Hva nå? Jeg tror jeg vender tilbake til laget jeg holdt med da jeg satte meg ned i saccosekken i 1990.

Jeg tror det blir Argentina.

PS: Observante sjeler vil påpeke at Norge var med i to av disse mesterskapene. Og jeg skal innrømme at selv jeg jublet litt da Rekdal puttet mot Mexico i 1994 og Brasil i 1998.

Publisert: