Forvirring på en inneklemt fredag

Er det vindag i dag?

MYE FRI: Mai er en sammenhengende langhelg hvis du tar ut noen enkle fridager. Foto: ILLUSTRASJON: TIMEANDDATE.NO

Publisert:

Kollegaen min sto forvirret ved kaffeautomaten forrige fredag. Hun var helt forvirret av alle fridagene i mai.

Selv hadde jeg mandagsfølelse da jeg gikk min faste rute fra Festplassen til Media City den morgenen. Vi hadde jo hatt himmelsprett, fri og søndagsfølelse dagen før. Men et sted mellom Fretex og hotell Ørnen kom jeg på at det faktisk var fredag, og allerede helg igjen.

Det var en god følelse. Mandagene er det vanligvis rolig frem til lunsj her på BT-desken. Fredagene spiser vi sjokolade når vi er i den siste innspurten før helgen. Så komboen mandag på en fredag passer meg helt utmerket.

Denne uken falt 17. mai på torsdag. Så i dag er det mandagsfredag igjen. Den nye dagen er i ferd med å bli min favorittdag.

Og denne helgen er det attpåtil pinse, så vi har fri på mandag også. Neste uke blir det altså mandagsfølelse på tirsdagen og bare fire arbeidsdager før det er ny helg. Og det bare noen uker etter at vi hadde fri en tirsdag fordi det var 1. mai.

Det er bare én ulempe: Fridagene midt i uken lager surr i rutinene våre. Kollegaen min klarer ikke holde styr på hvilken dager hun kan drikke vin.

Selv ble jeg vekket da alarmen gikk klokken 07 på himmelspretten. Det skal jeg ta igjen ved å sove litt lenger første arbeidsdag etter pinse.

http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/BT/multimedias/4010b156-319d-355e-8a95-f43bc7360676