Vi vet hva som venter oss

Publisert: Publisert:

BREIFLABB OVERALT: Fantaserer du om at Bergen har blitt Syden? Det er dette som er virkeligheten. Snart blir det bevist igjen. Foto: Tor Høvik (arkiv)

– Vi ser ingen ende på finværet, sa en meteorolog på NRK Hordaland i går. Han vet tydeligvis ikke at Bergenfest begynner neste uke.

For det sier seg selv: Fire uker uten en dråpe og med tropiske temperaturer kommer ikke gratis. Det har vært rart og herlig, men nå er tiden for festivaler og store utendørsarrangement her. Da vet alle vestlendinger hva vi kan forvente.

I fjor var jeg hjemme og skiftet to ganger på én dag på Bergenfest. Den lette regnjakken ble byttet ut med oljehyre, uten at det hjalp det grann der vi sto i Pet Shop Boys’ lasershow og naturens like fascinerende vannshow. Om ikke annet var det november-mørkt i juni, som jo var en fordel for det førstnevnte.

Blir det sol, kommer polarvinden. For et par år siden var det flere toppluer, skjerf og boblejakker å se på Bergenfest enn på Lysfesten. Under avslutningskonserten var det så vidt over null grader.

Da Neil Young spilte på Koengen i 2014, var været strålende. Helt til oppvarmingsbandet gikk av scenen. Da slo et episk regnvær til fra tilsynelatende skyfri himmel. Selv ikke allværsjakke-brigaden fra forstedene var forberedt på det.

Seinere i juni er det Sankthans – ellers kjent som Lille Nyttårsaften her vest. Sammenligning av temperatur og nedbørsmengder mellom de to merkedagene er en klassiker i Bergen, og kommer som oftest ut i favør av nyttårsaften. Vi har alle feiret midtsommer under en presenning, med kalde pølser og sur stank fra et klissvått bål.

Vestlending: Husk hvor du bor!

Publisert: